Kump Wa

Nederland

Kump Wa is goed algemeen beschaafd Achterhoeks voor "Komt wel". Je spreekt het uit zoals het er staat, dus NIET als Koemp Wa of Kuump Wa. De vraag is natuurlijk, wat komt wel? Nou, wij komen wel. En als we er zijn, rustig wachten op de muziek die wij gaan spelen; "da Kump Wa".De naam is bedacht door Han Wubbels. Niets is zo moeilijk als het bedenken van een geslaagde naam voor een orkest. Na vele suggesties werd er besloten om voor het eerste optreden nog maar even naamloos te spelen. Maar het was Han die op eigen initiatief de naam "Kump Wa" op zijn grote trom karretje schreef. Hij werd geinspireerd door de vele "Kump Wa's" die er tijdens de repetities klonken, als er op de vele muzikale fouten werd gewezen door de leider.

Kump Wa komt uit het vroegere pitoreske dorpje Aalten. Het wordt steeds minder pitoresk, omdat ze in hoog tempo boerderijen en oude monumentale gebouwen slopen, waardoor het dorp wordt geupgrade tot vinex-wijk. Maar er is nog steeds genoeg te beleven en voldoende gezelligheid in Aalten!
De precieze locatie van Aalten is: rechts van Varsseveld. Tegen de Duitse grens aan, althans, de gemeente. Het dorp ligt op een veiligere afstand van onze oosterburen (voor Aalten eigenlijk zuiderburen).

Enkele, toen nog jeugdige leden, besloten in 1997 om op een leuke manier geld in te zamelen voor de Aaltense Orkest Vereniging. Niet dat deze verenining nou op het punt stond failliet te gaan, maar extra geld in nooit verkeerd. En loten of koekjes verkopen is toch minder leuk als het doet klinken. De start was misschien wat stroef, onwennig, vals, chaotisch, maar op de één of andere manier is het hun gelukt om elk jaar voldoende optredens te krijgen. Het eerste optreden was op 21 juni 1998 bij de opening van de nieuwe tennishal van Gendringen. In de eerste jaren stond het dweilorkest onder leiding van Henry Lievers. Sinds een paar jaar is de functie overgenomen door Jeroen Kraaijenbrink.

OUDE OPTREDENS VAN Kump Wa

  • 07 - 09   apr

KOMENDE OPTREDENS VAN Kump Wa

Wij hebben geen informatie over komende shows van Kump Wa. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

Live gezien door: