Android Soul

Uit: Rotterdam - Nederland    Genre(s): Metal - symfo metal

Android Soul is een nieuwe female fronted metalband uit de regio Rotterdam. Drie ex-Wastelands leden (Dennis Graafland, Cees van Ooijen en Robert van der Poel) hebben elkaar weer gevonden om een samenwerking van meer dan tien jaar om te zetten in een frisse start met progressieve en symfonische metal als uitgangspunt.

Wastelands was een bekende naam in deze scene vanwege virtuositeit, dynamische composities en het zich afzetten van de cliché-pop en fake-rock die de hitparades overheerst. Gedurende deze periode wist de band de nodige prijzen in de wacht te slepen en trad met grote regelmaat op in heel Nederland als headliner gedurende de promotie van het in 2003 opgenomen ‘Dark Ages’, maar ook als support voor onder andere Green Lizard en Highway Chile.

Android Soul is een waardige opvolger met behoud van de kwalitatieve hoogstandjes van Wastelands. In de nieuwe samenstelling is gekozen voor één gitarist om zo meer ruimte te creëren voor bombastische toetsenpartijen.

De rauwe zang van weleer heeft plaats gemaakt voor een mezzo-sopraan, Linda Aarts (Icaros) die nog steeds ondersteund zal worden door harmonieuze samenzang van de andere bandleden. Jeroen Lankhuizen heeft plaats genomen achter de drumkit en heeft in de jaren 90 zijn sporen verdiend als drummer van het internationaal
bekende Funeral Winds en Liar of Golgotha om vervolgens met Cees tot en met 2006 actief te zijn geweest in de progressieve metalband ‘Orphean’.

OUDE OPTREDENS VAN Android Soul

  • 25 okt `08
  • 26 sep `08
  • 18 apr `08
  • 10 mrt `08
  • 22 jun `07
  • 10 mrt

KOMENDE OPTREDENS VAN Android Soul

Wij hebben geen informatie over komende shows van Android Soul. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Android Soul

FOTO'S VAN Android Soul

Foto Android Soul te ODDs Female Fronted in Hell's Kitchen Foto Android Soul te ODDs Female Fronted in Hell's Kitchen Foto Android Soul te ODDs Female Fronted in Hell's Kitchen Foto Android Soul te ODDs Female Fronted in Hell's Kitchen
 
Bekijk alle 4 foto's van Android Soul

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: