Rene Kaaij

Uit: Den Haag - Nederland

Rene Kaaij staat al zijn hele leven middenin de muziek. En dat is te horen. Als songwriter/zanger/toetsenist maakt hij songs met een verhaal. De piano is zijn hoofdinstrument, maar eigenlijk zijn de liedjes zelf voor hem het meest belangrijk. Dat is te horen op zijn album 'Run up the sails', waarbij elk nummer zijn eigen geluid heeft gekregen. Maar ook alleen met piano blijven de liedjes stevig overeind, zoals Rene Kaaij tijdens optredens bewijst.

De 'klassiekers' kreeg Rene mee op de achterbank van vaders auto. Al op zijn derde kreeg hij zijn eerste instrument: een drumstel, niet veel later gevolgd door zijn eerste orgeltje. Diverse instrumenten later begon Rene op zijn veertiende zelf liedjes te schrijven. Het bleek de manier te zijn om alle indrukken om hem heen te verwerken. Tussen zijn huiswerk kon je dikwijls flarden van teksten vinden. Na de middelbare school lag zijn vervolgstudie voor de hand en in 1998 studeerde Rene Kaaij af aan het Rotterdams Conservatorium, richting 'Toetsen/toegepaste elektronica'.

Op 24 november 2006 is het debuutalbum van Rene Kaaij verschenen, 'Run up the sails'. Dit is een afwisselende plaat met echte popliedjes. Pianopop met een randje, noemt Rene het zelf. In elf liedjes vertelt hij op een hele directe manier zijn verhaal. Op 'Run up the sails' is Rene Kaaij ook te horen op bas en accordeon.

OUDE OPTREDENS VAN Rene Kaaij

  • 15 jan `23
  • 29 apr

KOMENDE OPTREDENS VAN Rene Kaaij

Wij hebben geen informatie over komende shows van Rene Kaaij. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Rene Kaaij

CD-RECENSIES

Rene Kaaij Run Up the Sails cover

Rene Kaaij - Run Up the Sails

Bijna tien jaar zijn afstuderen aan het conservatorium verschijnt het debuutalbum van Rene Kaaij . Via zijn eigen label Seafront Music wordt het album Run Up The Sails op de markt gebracht....

Live gezien door: