William Elliott Whitmore

Amerika

William Elliott Whitmore maakt wortelmuziek. Letterlijk dan. Zijn roots zitten diep in de oevers van de mighty Mississippi, waar hij opgroeide tussen de paarden met enkel de platencollectie van opa Whitmore als inspiratiebron. Met een stem die eeuwen ouder klinkt dan de kerel in werkelijkheid is en een onpeilbare emotionele diepte, komt hij tot een zware combinatie van blues, folk en soul. Een oersterk gevoel voor traditionals verpakt hij in een minimale instrumentatie: nu eens banjo, dan weer gitaar en stukjes schuchtere percussie. Gitzwarte teksten over dood en verloren liefde die zich ergens in het barre land tussen Tom Waits (de grafstem) en Johnny Cash (het verteltalent) ophouden. Live verstaat Whitmore de kunst om zijn publiek volledig verstomd achter te laten.

OUDE OPTREDENS VAN William Elliott Whitmore

  • 13 nov `11
  • 03 okt
  • 18 - 20   sep
  • 17 sep `09
  • 02 dec `06

KOMENDE OPTREDENS VAN William Elliott Whitmore

Wij hebben geen informatie over komende shows van William Elliott Whitmore. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN William Elliott Whitmore

CD-RECENSIES

William Elliott Whitmore Animals in the Dark cover

William Elliott Whitmore - Animals in the Dark

William Elliott Whitmore heeft het de afgelopen acht jaar onder George W. Bush zwaar gehad. Hij heeft zijn geliefde vaderland naar een diepe...

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: