ARTIEST: Dede Priest

Uit: Texas - Amerika

Dede Priest groeide op in Dallas, Texas, opgevoed door haar hardwerkende, jonge moeder. Haar moeder, Paula Williams, leerde haar hoe te leven en dromen in een wereld waar het voor meisjes als zij moeilijk is de ontmoedigende omstandigheden het hoofd te bieden.
Paula moedigde Dede aan om te gaan studeren, en haar passie voor muziek te volgen. Grootgebracht met vioolspelen, gaf zij toch de voorkeur aan haar stem boven het spelen van viool.

Vanaf jongsafaan zong Dede met de stofzuiger als microfoon. Samen met de rode lippenstift van haar tante, de pumps van haar moeder en de woonkamer als podium, zong zij alles na wat er voor handen was. Toen ze ouder werd, vormde de rauwheid van Blues en Gospel haar het meeste.

In Austin, Texas begon Dede haar zangcarriere. Nu toert zij zowel in Amerika als in Europa. Zij wordt ook wel vergeleken met grote Blues legendes zoals Etta James, Aretha Franklin, Billie Holiday, Mahalia Jackson en Willie Mae Thornton.

Daarnaast heeft zij o.a. op het podium gestaan met Clarence Gatemouth Brown, Leon Russell, Tommy Shannon (Double Trouble), en Harry Belafonte. Zij wordt ook wel de "Modern Day Blues Queen" genoemd.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (34) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Dede Priest. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (34) oude optredens

Dede Priest NIEUWS

Live gezien door: