Living Colour

Amerika

Living Colour breekt in 1988 door met hun debuut ‘Vivid’. De volledig zwarte band krijgt hierbij hulp van niemand minder dan Mick Jagger. In 1989 zijn ze dan ook support act voor de Rolling Stones tijdens hun Amerikaanse stadiontour. De muziek is een straffe mix van stevige rock met zware funk invloeden. De bandleden zijn echter niet bang om te experimenteren met stijlen als hiphop, jazz en drum & bass. De debuutsingle ‘Cult of Personality’ zet ze internationaal op de kaart. Het grootste succes behalen ze echter met de single ‘Love Rears Its Ugly Head’ van het tweede album ‘Time’s Up’. Na de albums ‘Stain’ en ‘Pride’, die nimmer de verkoopcijfers van ‘Vivid’ zullen evenaren, volgt een break-up in 1995. De bandleden kunnen het niet eens worden over de te volgen muzikale koers.

Corey Glover, Vernon Reid, Will Calhoun en Doug Wimbish storten zich op solo-carrieres met wisselend succes. In 2001 is de band echter volledig terug met een nieuwe tour, gevolgd door het album ‘CollideOscope ‘ in 2003. De experimenteerdrift van de heren is hierop meer dan ooit aanwezig. In de zomer van 2006 doet de band Nederland aan voor een aantal concerten.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (50) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Living Colour. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (50) oude optredens

FOTO'S VAN Living Colour

Foto Living Colour te Graspop Metal Meeting 2019 - Zondag Foto Living Colour te Cityrock Leeuwarden 2017 Foto Living Colour te Graspop Metal Meeting 2019 - Zondag Foto Living Colour te Living Colour - 11/3 - Melkweg Foto Living Colour te Sziget Foto Living Colour te Cityrock Leeuwarden 2017
 
Bekijk alle 41 foto's van Living Colour

Living Colour NIEUWS

Al het Living Colour nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: