Rebelion Andina

Spanje    Genre(s): Folk/Wereldmuziek - folk

Hard-rock met panfluiten of tradiotionele zuid-amerikaanse muziek met stevig gitaarwerk. Bij Rebelion Andina zie je tegelijkertijd adelaars vliegen boven het lauwersmeergebied en ganzen rondscheren over het Andes gebergte.
Kenmerkend voor deze band is haar samenspel van authentieke en moderne instrumenten soms wel oplopend tot een 20 in totaal. Akoustische snaar en blaas instrumenten van bamboe, hout of klei, gaan perfect samen met drums, keyboard, electrische gitaar en bas.
De teksten en de muziek van RA creëren een bijzondere melange, zowel in haar geluid als in haar wijze van componeren. Zo kun je een rockthema uitgewerkt horen met gebruik van traditionele Latijns Amerikaanse instrumenten. Of traditioneel Peruaanse muziek – Huayno - of een Joropo (traditioneel Venezolaans)) met vervormde sequenties en heftig gitaarwerk.
In principe is RA ontstaan in 1992 te Maracay Venezuela, toen 5 jongeren van gelijke leeftijd tussen de 12 en 14 jaar elkaar vonden in hun gedeelde interesse om muziek uit de Andes te verspreiden. In het begin richten te zich op het spelen van folkloristische thema’s, geleidelijk elektrische instrumenten toevoegend, een modern geluid gevend aan traditionele liedjes.

Rodrigo Nunez, Carlos Leon, Christian Nunez, Paco Yanez, Christian Ubiergo

OUDE OPTREDENS VAN Rebelion Andina

  • 17 sep

KOMENDE OPTREDENS VAN Rebelion Andina

Wij hebben geen informatie over komende shows van Rebelion Andina. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.