The Rain Poets

Uit: Arnhem, Westervoort - Nederland

Het singer-songwriterduo Ries de Wit en Armand Wijskamp houdt live de spanning vast in een eigengereide line-up met drums/percussie, akoestische gitaar, elektrische gitaar, gitaarloops, drumloops en tweestemmige vocalen. Muzikaal wordt uit diverse vaten getapt, maar een allesomvattende term zou semi-alto melankoestische singer/popwriter's rock kunnen zijn. Songs waarvan vooral inspiratie wordt opgedaan bij grote voorbeelden als David Bowie, Jeff Buckley, Led Zeppelin en Radiohead. Live op het podium wisselen The Rain Poets het eigen repertoire af met sprekende, zorgvuldig gekozen covers.
Ries en Armand hebben elkaar leren kennen in de rockband GROSS, die in 1998 en 1999 actief was in de Nederlandse clubscene met als één van de hoogtepunten, uitverkozen worden tot demoband van de week in Leidse Kade Live. Daarvoor waren Ries en Armand al jaren lang actief in bands als respectievelijk The Wannabees en Perpetual Demise.
Met het oprichten van The Rain Poets in 2000 wordt uitdaging gezocht in het boeien van het publiek in een minimale bezetting. Less is more, waarbij de kwaliteit van de songs voorop staat.

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van The Rain Poets. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

CD-RECENSIES

Live gezien door: