ARTIEST: Massive Attack

Uit: Bristol - Engeland    Genre(s): Dance - triphop/lounge/downtempo

In 1991 profileert Massive Attack zich met het album 'Blue Lines' als de grondlegger van trip-hop. Dit genre vindt zijn oorsprong in het Engelse Bristol en is een mix van house, hiphop, samples en een relaxte breakbeat. Doordat op het moment van de release de Golfoorlog uitbreekt, belandt het album uiteindelijk in de winkel onder de bandnaam Massive.

De grootste hits van Massive Attack komen echter van het album 'Mezzanine' uit 1998. Een zware beproeving voor de bandleden (waaronder ook de succesvolle DJ Tricky), aangezien die direct na deze productie uit elkaar gaan. Vijf jaar later komt er onder de naam Massive Attack toch nog een album uit met de titel '100th Widow'. De oorspronkelijke bezetting van de band is echter niet compleet en veel fans vinden dit album dan ook geen waardige opvolger.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (49) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (49) oude optredens

FOTO'S VAN Massive Attack

Foto Massive Attack te Massive Attack - 10/9 - TivoliVredenburg Foto Massive Attack te Massive Attack - 3/7 - Westerpark Foto Massive Attack te Massive Attack - 10/9 - TivoliVredenburg Foto Massive Attack te Massive Attack - 3/7 - Westerpark Foto Massive Attack te Massive Attack - 10/9 - TivoliVredenburg Foto Massive Attack te Lowlands 2010
 
Bekijk alle 32 foto's van Massive Attack

Massive Attack NIEUWS

Al het Massive Attack nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: