In Aetherium

In Aetherium is opgericht onder de naam IO in 1996. Deze bestond uit Bas Polder, drums, Rens de Ridder, bass, Joeri Pronk, gitaar en Gerwald Radsma, zang. Hoewel de beginstijl voornamelijk bestond uit black metal is het symfonische aspect vanaf het begin af aan een belangrijk element geweest. In 1997 kwam Arno van de Reep op tweede gitaar de band versterken. De muziek is toen uitgegroeid tot de meerstemmige harmonieën die In Aetherium zo karakteriseert. In 1999 is in eigen beheer de demo In Reverie opgenomen. Een aantal goede optredens volgden in Noord-Holland.
In 2000 begon de wens te groeien voor een toetsenist in de band. De positie werd ingevuld door de bassist Rens de Ridder. Dit bleek een goede aanvulling. De muziek heeft daardoor aan kracht en diepte gewonnen. De nieuwe bassist werd Stefan Terlouw. De jaren 2001 en 2002 waren moeilijkere jaren voor de band. Persoonlijke gebeurtenissen zorgden ervoor dat voortgang op een laag pitje kwam te staan en aan het eind van 2002 stapte de zanger Gerwald op.
De naam is toen gewijzigd in de huidige naam In Aetherium. Op zoek naar een nieuwe zanger boden twee bevriende muzikanten aan om de zang zolang te doen. Deze combinatie bleek erg geslaagd. Sander van Helvoort en Dennis Alma zijn vanaf dat moment de twee zangers van In Aetherium. Met nieuwe inzet is toen begonnen aan de opnames van een volwaardige demo-cd. Dit is de demo Leaving the Terrene Garden. De reacties van de pers op de demo zijn positief. Eind 2003 stapte gitarist Joeri Pronk door meningsverschillen over de te volgen weg op.
In Aetherium, gesterkt door dit verlies, gaat echter door op de ingeslagen weg.
Er is geschreven aan een nieuwe set. Dit jaar gaat een volledige cd opgenomen worden. Verder is de planning om overal te spelen en de wereld kenbaar te maken wie In Aetherium is.

OUDE OPTREDENS VAN In Aetherium

  • 22 jan `23
  • 13 nov `21
  • 05 feb `18
  • 13 - 14   apr
  • 13 apr `07
  • 21 mei

KOMENDE OPTREDENS VAN In Aetherium

Wij hebben geen informatie over komende shows van In Aetherium. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN In Aetherium

Live gezien door: