ARTIEST: VJ Dirtybrown Visuals

Dirty Brown ookwel bekend als Dirty Brown Visuals is de 26 jarige vj / videokunstenaar Joost Kosir.

Naast vj-en is de kunstenaar ook bezig met kunst en ontwerp. De kruisbestuiving tussen autonoom werken en werken voor opdrachtgevers is zowel commercieel als artistiek een uitdaging.

Sinds 1995 is Dirty Brown bezig met schilderen. Daarna volgt algauw het spelen met video en electronica. Wat uiteindelijk resulteert in een studie MTS Electronica om na twee jaar over te stappen op Multimedia Vormgeven aan het Grafisch Lyceum Rotterdam.

Na aanvankelijk werkzaam te zijn als reclame ontwerper, websitedesigner en video-editor besloot hij alsnog vier jaar Animatie en Autonome Kunst te studeren.

Intussen is hij sinds 2000 werkzaam als veejay en videokunstenaar. Naast diverse residencies voor Off-Corso, Nighttown en Las Palmas heeft hij een groot aantal optredens in clubs, podia en festivals in Nederland, Europa en Tokyo.

Als audiovisuele liveset werkt hij vaak samen met de Vlissinger FFF (Tommy de Roos, Nederlands meest gezaghebbende breakcore/industrial producer) waaronder een liveset voor het VPRO-programma Nachtpodium. Solo deed hij onder andere liveshows voor het Machida Museum of Graphic and Media Arts in Machida (Tokyo, Japan).

Als autonoom kunstenaar houdt hij zich voornamelijk bezig met Zeefdrukken, etsen en schilderen. Daarnaast met media-installaties, animaties en korte film. Zijn films draaiden ondere op het Akbank Internationaal Filmfestival in Istanbul, Turkiye. Daarnaast hebben zijn werken onder andere China en Japan aangedaan.

Dirty Brown heeft momenteel geen website. Maar voor informatie kunt u mailen naar dirtybrownvisuals@gmail.com

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van VJ Dirtybrown Visuals. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS