Midnight Rhyms

Uit: Lelystad - Nederland

Midnight rhyms was een Lelystadse ska punk band gevormd in 2002.
De band was opgericht in de woonkamer van Rutger samen met Hans, de jeugdvrienden hadden een voorliefde voor traditionele ska, reggae en de ska-punk beweging. Samen schreven ze hun eerste nummers en dat smaakte naar meer, met ongeveer tien nummers geschreven gingen ze op zoek naar gelijkgestemde en al snel werd Stefan gevonden. Een goede vriend van de twee die ook erg lekker kon drummen, zijn zus had er ook oren naar en zodoende was de line-up compleet
Stefan op drum, Yvonne op bas, Hans op gitaar en Ruger op de toetsen en tijdens een gezellige avond kwamen ze ook op de naam: Midnight Rhymes.

Helaas bleek die naam al te bestaan en moest er een nieuwe naam bedacht worden, er zijn verschillende namen overwogen maar niets bleek voldoende te zijn. Omdat er live optreden in het verschiet lagen werd er ook een tweede gitarist aangetrokken, Maarten.
Deze knaap uit de blues wereld was een beest op gitaar en de solo's klonken dan ook prachtig.

Het idee ontstond ook meteen om de E in Rhymes te laten vallen en Rhyms te schrijven met alleen de voorletter van de muzikanten in de band. Een fotoschoot werd georganiseerd en de contacten werden gelegd om optredens te realiseren.
Helaas is de band vlak voordat ze hun eerste optreden hadden uit elkaar gegaan. Er waren wel al drie optredens gepland in Heerenveen, Amsterdam en Rotterdam en dit werd met een paar gast muzikanten opgevangen onder de naam Broken heart Brigade.

Na gesprekken met diverse artiesten van Midnight Rhyms en Broken Heart Brigade is er met het Flevolands Muziek Register een opnamen sessie afgesproken voor eind augustus 2021. De band gaat dan verder onder de midnight rhyms, alleen niet in de originele line-up, maar zal bestaan uit leden van zowel Midnight rhymes en Broken Heart Brigade

KOMENDE OPTREDENS VAN Midnight Rhyms

Wij hebben geen informatie over komende shows van Midnight Rhyms. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.