The Suicidal Birds

Uit: Bakkeveen - Nederland    Genre(s): Roots - bluesrock

The Suicidal Birds komen uit Bakkeveen en zijn met zijn vieren. Twee jongens en twee meisjes: gewapend met oude versterkers, zelf gefabriceerde pedalen, ’n drummachine, gitaren en de elastische meeslepende stem van zangeres/gitariste Jessie spelen ze punkblues als een razende storm. The Suicidal Birds pakken rock&roll bij de essentie op, met de zalige neiging niet tot aan, maar over de grens te willen gaan, ongegeneerd wild en onaangepast, letterlijk en figuurlijk gestoord.


Op hun debuutplaat doet zangeres / gitariste Jessie het allemaal in haar eentje. Midden in de bossen van de Friese walden heeft ze prachtige opnamen gemaakt die als een mokerslag aankomen. De blues raast als een storm door het materiaal. Gekrenkt, rauw, gepassioneerd, hectisch, intens, urgent, confronterend, bezwerend verraderlijk, opwindend, onontkoombaar en hartstikke persoonlijk. 'Z-List' is een pure, onconventionele plaat die staat als een huis, vooral dankzij de karakteristieke stem van Jessie. Een prachtige combinatie van PJ Harvey, The Kills, Yeah Yeah Yeahs, Dr. John en The Gun Club.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (40) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van The Suicidal Birds. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (40) oude optredens

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: