Mehmet Uludağ

Uit: Zwolle - Nederland

Mehmet Uludağ kwam al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Hij kreeg als kind saz-les in Zwolle. Zijn culturele achtergrond speelt een belangrijke rol, met name het uitgebreide arsenaal aan Turkse volksliedjes is een belangrijke inspiratiebron voor zowel eigen interpretaties als nieuwe creaties.
Mehmet zingt, speelt saz en bağlama en vindt in Behsat Üvez (Baraná & Co) de leraar en mentor die hem met zijn enorme muzikale achtergrond aanmoedigt een conservatoriumopleiding te gaan volgen
Daarop volgde een 7-jarige professionele muziekopleiding inclusief master bij Codarts in Rotterdam.
Gedurende deze periode kreeg hij o.a. les van Talip Özkan en Naim Avcı. Ook volgde hij masterclasses bij o.a. Arif Sağ, Erkan Oğur, Betin Güneş, Zeki Adsız en Ali Ekber Çiçek.

Mehmet Uludağ schittert ook als solist bij de uitgebreide bezetting van het wereldmuziekorkest Baraná & Co. Deze Turks-Nederlandse muziekgroep werd in 2002 opgericht door Behsat Üvez en Steven Kamperman naar aanleiding van een compositieopdracht van de Music Meeting in Nijmegen.
De live-CD van dit concert leidde tot lovende kritieken in nationale en internationale pers. 

In 2013 brengt Mehmet Uludağ zijn eigen album uit, getiteld 'Bence Aşk' (Ik denk liefde). Hierop staan een achttal werken, waaronder arabesken, langzame en ontroerende stukken, volksliederen en enkele pop songs. Met deze cd slaat hij een brug tussen zijn geboorteland en Turkije. Hij zegt daarover: 'Veel Turkse mensen zijn wel gewend aan westerse muziek, maar westerse mensen zijn nog niet zo bekend met Turkse muziek. Op 'Bence Aşk' probeer ik beide werelden dichter bij elkaar te brengen'.

OUDE OPTREDENS VAN Mehmet Uludağ

  • 10 - 14   nov

KOMENDE OPTREDENS VAN Mehmet Uludağ

Wij hebben geen informatie over komende shows van Mehmet Uludağ. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.