ARTIEST: Terry Bozzio

Uit: Austin, Texas - Amerika    Genre(s): Soul/R&B/Hiphop - soul Soul/R&B/Hiphop - funk Roots - jazz

Terry Bozzio viel altijd al al op door zijn intense en spirituele drumstijl, waarbij hij complexe, vaak polyritmische patronen tot een geheel smeedt. Tot op heden blijft Bozzio de grenzen van zijn kunnen verleggen. Sinds de jaren negentig heeft Bozzio zich vooral, zij het niet exclusief, geprofileerd als solodrummer. Inmiddels heeft hij vier soloalbums uitgebracht waarop enkel slagwerk te horen is en verzorgt hij met regelmaat soloconcerten. Hiertoe ontwikkelde hij een 62-delig drumstel waarvan de toms chromatisch gestemd kunnen worden. Dit stelt Bozzio in staat om ook ‘melodisch’ te drummen waarbij hij gebruik maakt van ostinato's. Zelf refereert hij aan zijn drumstel als zijn eigen ‘microkosmisch orkest’.

Bij Bozzio ligt de nadruk niet alleen op de vernieuwing van zijn eigen spel, maar ook op het plaatsen van slagwerk in een onconventionele setting getuige het album Chamberworks, een compositie voor slagwerk, blazerskwintet en strijkerskwartet.

Het lijkt Bozzio’s missie te zijn om te laten zien hoe slagwerk aangewend kan worden om er ritmisch en melodisch (en als het aan hem ligt wellicht ook harmonisch?) muziek mee te kunnen maken.

Onder de artiesten en bands waarmee Bozzio samenwerkte, zijn vele illustere namen zoals Robbie Robertson, Mick Jagger, Dweezil Zappa, Jeff Beck, Chad Wackerman, Group 87, Steve Vai en Duran Duran.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (28) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Terry Bozzio. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (28) oude optredens

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: