Holland America Lijn

Jack Poels slaat zijn vleugels uit. De zanger van Rowwen Hèze en volgens Hennie Vrienten en Boudewijn de Groot een van Nederlands beste tekstschrijvers, gaat met het project Holland America Lijn nieuwe grenzen over. Hij 'verlaat' voor even zijn dorp America en het Limburgs waarin hij altijd gezongen heeft. Holland America Lijn is een lyrische en romantische Nederlandstalige cd die hij gemaakt heeft samen met de Utrechtse duizendpoot Leon Giesen.

De ontmoeting tussen Poels en Giesen vond twintig jaar geleden plaats toen Poels met zijn drive-in discotheek in een feesttent aan de Maas stond in het geboortedorp van Giesen en Leon (destijds bassist van Toontje Lager) kwam klagen over het geluid.
Later werden ze vrienden toen ze elkaar vaak tegenkwamen omdat ze op dezelfde plaatsen speelden. Poels met Rowwen Hèze en Giesen met Captain Gumbo. Leon Giesen maakte een bekroonde film over Rowwen Hèze (Van America helemaal naar America; NPS Uur van de Wolf) en Jack Poels verleende op zijn beurt z'n medewerking aan Giesens live-muziek-film-theater-show Mondo Leone.
En zo koersten zij af op het onvermijdelijke.

OUDE OPTREDENS VAN Holland America Lijn

  • 18 mrt `05

KOMENDE OPTREDENS VAN Holland America Lijn

Wij hebben geen informatie over komende shows van Holland America Lijn. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

Live gezien door: