Charm Designer

Colombia

na de Release van een album geproduceerd door de legendarische Waldemar Sorychta was niets anders dan een verre droom terug in 2002, toen Charm Designer werd geboren. Deze band, meestal geassocieerd met de doom / gothic metal niches door volgers en recensenten, werd in Bogotá (de hoofdstad van Colombia) gemaakt door een groep architecten met het idee om muziek te maken uitgaande van een alternatieve taal en niet puur gebaseerd op de muzikale taal zelf. De dualiteit tussen de methode en het doel is wat waarschijnlijk het karakter achter hun creaties op een betere manier zou kunnen definiëren. De visualisatie van elk van hun liedjes als een ontwerpstuk genereert de processen, vragen en transformaties die nodig zijn om ze vorm te geven met een eigen gevoel en gevoel.
Tegenwoordig, al geconsolideerd in de lokale context en met twee zelf uitgebrachte producties op zijn naam (hun Manifest-demo in 2006 en hun eerste professionele release Blood Sounds, uit in 2008), heeft de band Andrés Herrera op leadzang en gitaren, Diego M Giorgi op bas en Diego Morales op drums. Ook hebben ze momenteel de extra medewerking van Diego Hernández op live gitaren.
Hun nieuwe album Everlasting werd geproduceerd en ontwikkeld door de veelgeprezen Duitse producer Waldemar Sorychta (Lacuna Coil, Samael, Sentenced, Moonspell, Tiamat, en nog vele anderen), en was de eerste keer dat hij ooit een band van buiten Europa produceerde. Het artwork en de lay-out voor deze release zijn ook ontworpen door de beroemde Roemeense kunstenaar Costin Chioreanu, die bovendien de leiding had over het concept en de animatie van de lyrische video voor de eerste single van het album.

OUDE OPTREDENS VAN Charm Designer

  • 15 nov `18

KOMENDE OPTREDENS VAN Charm Designer

Wij hebben geen informatie over komende shows van Charm Designer. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.