The Sugar Berries

Uit: Leeuwarden - Nederland

Is het Jazz? Is het Rockabilly? Western Swing? Cabaret? Het zijn The Sugar Berries!!!

The Sugar Berries brengen aanstekelijke nummers rondom het ontstaan van de Swing. Een gevarieerde, vrolijke en swingende mix van rootsy muziek! Sugar zingt en presenteert op innemende wijze, ook bespeelt ze de banjolele en kleine handpercussie. Ze wordt bijgestaan door The Berries, dat wil zeggen Bep op gitaar en Barrie op de bas.

De naam The Sugar Berries is niet alleen een samenvoeging van Sugar + Bep + Barrie, maar is ook geïnspireerd op de Jive talk die men in Amerikaanse muziekkringen sprak, in de 1920s-1940s. Een "sugar band" was een band die zoet en gevoelig speelde en als men iets goed vond dan zei men "It's the berries", zeg maar de kers op de taart!

The Sugar Berries treden als interactief muzikaal trio of als cabaretgroep op, dat hangt af van de gelegenheid.

Het is goed om te weten dat Sugar in feite Gea Struiksma is, met veel ervaring als actrice en zangeres in muzikale voorstellingen. In de huid van Bep zit acteur/muzikant Guido de Roos, ook hij is een rot in het vak en hij zet de toon met zijn speelse gitaarspel. Achter Barrie gaat Dirk van Weerden schuil, deze geroutineerde acteur legt met zijn lopende bas de muzikale basis voor dit swingende trio. Misschien bent u hen al eens tegengekomen, bij het UITfestival, Oerol Festival, Literair Festival, Bourgondisch Festival, Culinair Festival etc.

In hun cabaretprogramma "Je bent wat je eet" nemen The Sugar Berries de huidige eetcultuur op de hak: van Bourgondisch tot veganistisch, van kook-battles tot de race tegen de kilo's. U krijgt liedjes voorgeschoteld om van te watertanden. Of om van te gruwen, want smaken verschillen...

KOMENDE OPTREDENS VAN The Sugar Berries

Wij hebben geen informatie over komende shows van The Sugar Berries. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.