Derek Gripper & Niti Ranjan Biswas

Uit: Kaapstad - Zuid Afrika

Derek Gripper, geboren, getogen en woonachtig in Kaapstad, bewandelde na zijn opleiding klassieke gitaar een onalledaagse weg. Deze bracht hem onder andere naar Mali, waar hij de kora (Afrikaanse harp) ontdekte. Vervolgens werkte hij tien jaar om onder meer stukken van de vermaarde kora-speler Toumani Diabate om te zetten voor gitaar en ook op notenschrift vast te leggen. Naast zijn reis in West-Afrika heeft hij ook het podium gedeeld met gitaarlegenden als John Williams en Debashish Battacharya. Bij eerdere zoektochten belandde hij in India, waar hij zich de beginselen van de Carnatische percussie eigen maakte. In 2017 keerde hij terug naar zijn basis in Zuid-Afrika, waar hij vervolgens vioolwerken van Bach bewerkte voor gitaar. Zijn bewerkingen worden momenteel vastgelegd op cd. Deze wordt later dit jaar uitgebracht.

Niti Ranjan Biswas, afkomstig uit Bangladesh en woonachtig in Amsterdam, startte zijn muzikale loopbaan op vijfjarige leeftijd. In 1993 ontving hij een studiebeurs, waarmee hij de mogelijkheid kreeg om aan de Ajrara Gharana oftewel “School Of Tabla” te studeren en les te krijgen van professor Sudhir Kumar Saxena in Baroda, Gujarat. Ook zijn studies met Pandit P.K. Shridhar en Pandit Yogesh Samsi hebben aanzienlijke invloed op zijn spel gehad. In 1998 verwierf hij zijn Master In Performing Arts in Baroda. De ontdekkingstocht naar andere muziekstijlen bracht hem naar Amsterdam, waar hij zijn Master behaalde in jazzpercussie. Niti is te zien en te horen met onder andere The Analogues, Nordanians, Omar Mollo & OTRA en vele andere jazz- en pop-ensembles, Indiase formaties en wat er dan ook op zijn pad komt.

KOMENDE OPTREDENS VAN Derek Gripper & Niti Ranjan Biswas

Wij hebben geen informatie over komende shows van Derek Gripper & Niti Ranjan Biswas. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.