Piet en Eend

Ontstaan in 1980 tijdens de pauze op het schoolplein van de Mavo/Havo aan de Engelandlaan in Stadskanaal.
Een groep jongens staat bij elkaar en stelt vast dat er niks te doen is: er moet een schoolband komen. Uit het gezelschap meldt Michael Oussoren zich als sologitarist. Bert Visscher claimt de slaggitaar. Andere jongens willen drummen, bassen of toetsen beroeren maar zij moeten de benodigde instrumenten nog verwerven.
Een zanger is met een lampje te zoeken totdat Jan Schlimbach brutaalweg de microfoonpositie claimt. Een bandnaam heeft hij al: Piet & Eend, een door Robert Becker bedachte persiflage op het toen beroemde levensliedduo Jan & Zwaan.

Opvallend snel timmert de band een geheel eigen repertoire in elkaar waarin rock and roll, punk en blues de belangrijkste ijkpunten zijn. De teksten zijn in het Engels, Nederlands en Gronings.

Vele jaren later, eind 2012, wordt Piet & Eend aan de vergetelheid ontrukt door Bennie Kuipers, voormalig frontman/gitarist van The Spurts. Op zijn initiatief organiseert Wim Orsel (Wimpoo the rocker) op 5 oktober in Nieuw Buinen een 80's reunion night. Piet & Eend heeft slechts drie repetities nodig om het vuur van 1981 eenmalig weer hoog op te laten laaien.

OUDE OPTREDENS VAN Piet en Eend

  • 16 - 17   jun

KOMENDE OPTREDENS VAN Piet en Eend

Wij hebben geen informatie over komende shows van Piet en Eend. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.