ARTIEST: Afrika Bambaataa

Amerika

Afrika Bambaataa wordt tot een van de belangrijkste artiesten gerekend die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de elektronische muziek.

In 1957 wordt Afrika Bambaataa in The Bronx geboren, een broeinest van de hiphop, waar ook de andere hiphop meesters DJ Kool Herc en Grandmaster Flash rondlopen. Hij wordt al snel bekend, niet alleen om zijn befaamde block parties, maar ook door zijn rap- en DJ-skills.

Hij bracht in 1982 het toen revolutionaire nummer “Planet Rock” uit, een van de eerste hiphop hits (gebaseerd op de elektronische Krautrock van Kraftwerk), waarmee hij de basis legde voor een carriere als soloartiest. Het was tevens het eerste nummer binnen het muziekgenre dat later electrofunk zou gaan heten. In 1982 organiseerde Bambaataa ook de allereerste Europese hiphoptour met een groep bekende rappers en graffiti-kunstenaars.

Afrika Bambaataa wordt door sommigen gezien als de bedenker van de term ‘hiphop’, hoewel anderen van mening zijn dat het een andere dj moet zijn geweest. Of Bambaataa de benaming bedacht of niet, een ding is zeker: hij is degene die voor het eerst de vier hiphopelementen bedacht onder het motto “vecht met creativiteit, niet met wapens”.

Deze held is koning in het verspreiden van Electro Funk, EDM, House, Funk, R&B and Hip Hop. Met een enorme lijst aan wereldwijde releases van platen tot de productie van nummers voor vele films en TV commercials.

OUDE OPTREDENS

KOMENDE OPTREDENS

Wij hebben geen informatie over komende shows van Afrika Bambaataa. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS

In het wil graag live zien lijstje van