Marketa Palová

Marketa Palova werd geboren in Tsjechie. Ze trad eerst op als volkszangeres en studeerde daarna klassieke zang aan de Academie voor Muziek en Podiumkunsten in Tilburg, waar ze studeerde bij Sinan Vural.

Marketa wil graag brede mogelijkheden in het zingen verkennen en daarom was ze twee keer deelnemer aan de masterclasses van Lorraine Nubar (de Juilliard School) aan de Zomeracademie Mozarteum in Salzburg. Het genre van de Kunstliederen groeide op haar en lessen bij de Nederlandse sopraan Elly Ameling en een Grammy award winnaar bariton Wolfgang Holzmair hielpen haar om de kunst van het liedzingen onder de knie te krijgen.

In maart 2021 trad ze op als Dochter van Ervaring in de premiere van de opera Dochters van Dido geschreven door Elizabete Beate Rudzinska als onderdeel van OFF Talents bij Opera Forward Festival van De Nationale Opera.

Marketa creeert graag haar eigen projecten en in juni 2022 bracht zij een lang verboden opera van Bohuslav Martinu "De tranen van het mes", als Nederlandse premiere.

Ze is vaak soliste in oratoriumwerken varierend van barokperiode tot hedendaagse muziek.

OUDE OPTREDENS VAN Marketa Palová

  • 16 mei `18
  • 16 mei `18

KOMENDE OPTREDENS VAN Marketa Palová

Wij hebben geen informatie over komende shows van Marketa Palová. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Marketa Palová