Sweet Mary Jane

Nederland

Zoals de naam van de band al doet vermoeden brengt Sweet Mary Jane haar publiek in de hogere sferen van de muziek uit de jaren 60 en 70.
Dit power-trio, geformeerd rond frontman Fred van Willigen, is geinspireerd door de gitaarhelden van de Blues Rock.
De afgelopen drie jaar heeft Sweet Mary Jane indruk weten te maken met haar live shows en staat zij hoog en stevig genoteerd als een van de best geboekte blues-acts van Nederland (bron: Dutch Blues Foundation).
Het repertoire van Sweet Mary Jane bestaat uit songs van onder andere Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan, en Jimi Hendrix en een groot aantal eigen composities. In september 2018 is Underwater World part one in eigen beheer uitgebracht, gevolgd door een promotietour langs veel lokale radiostations zoals Omroep Friesland en Countdown Cafe NH. Inmiddels is ook part two van Underwater World uitgebracht.
Fred, op de gitaar en zang, speelde o.a. in voorprogramma's van Golden Earring, Rory Gallagher, Argent en Luther Allison. Ook zat hij in de Brinta Brotsers, samen met Willem Kerkhof van de Amazing Stroopwafels. Met EXP , was hij samen met Ton (bas) te zien in VPRO-televisie programma Reiziger in Muziek.
Ton Boekelman, op de bas en zang, speelde o.a. in Blue Spirit, EXP, Monterey en The Headless Roosters.
Lars van der Weide op de drums en zang is de Benjamin van het gezelschap. Hij studeert aan het conservatorium van Haarlem. Lars speelde in en rond Haarlem in diverse bands en is naast drumleraar ook een veel gevraagde sessiemuzikant.
Eenmaal op het podium gaat Sweet Mary Jane los en geeft zij een energieke en wervelende show waar de vonken van af springen. Is het Rock? Is het Blues? Is het Blues Rock? Sweet Mary Jane houdt niet van ingewikkeld, het motto is "All You Can Eat".

Discografie:
Fate (single) juli 2018
Underwater World part I september 2018
Underwater World part II januari 2019

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (48) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (48) oude optredens

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: