Michael Weston King and The Decent Men

Amerika

Michael Weston King heeft zorgvuldig zijn onuitwisbare reputatie opgebouwd als een van de lichtpunten van de homegrown roots-rock beweging. Michaels muziek is niet in een kreet te omschrijven. Hij laat zich inspireren door diverse genres en muzikanten en dit vertaalt zich in een gevarieerde, rijke, intieme, bittere, persoonlijke stijl. Celestial City is melodische popmuziek, Mother Tongue, toont zijn donkere singer-wongwriter kant, Always the Bridesmaid is folk, High Days Holy Days rock en When you leave the spotlight ademt soul en ten slotte An Englishman's Obsession with America is duidelijke country. De echo van de muzikanten die Michael beïnvloeden hoor je in zijn albums zoals Bob Dylan, Bruce Springsteen, Townes van Zandt (met wie hij in 1994 en 1995 tourde) en Elvis Costello.
Hij begon te spelen op zijn 16de en na zijn eerste singles en casette tourde hij medio jaren 80 met de band Gary Hall and the Stormkeepers 4 jaar door Europa en gaven zij meer dan 250 shows. De band liet zich inspireren enerzijds door bands als REM, Green on Red en The Triffids, anderzijds door de nieuwe acts in de country wereld als Lyle Lovett, Dwight Yoakham, and Nanci Griffith.

OUDE OPTREDENS VAN Michael Weston King and The Decent Men

  • 31 jan `08
  • 23 jan `08

KOMENDE OPTREDENS VAN Michael Weston King and The Decent Men

Wij hebben geen informatie over komende shows van Michael Weston King and The Decent Men. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Michael Weston King and The Decent Men

Live gezien door: