Cory Pesaturo

Cory Pesaturo, geboren in 1986, is afgestudeerd aan het prestigieuse New England Conservatorium voor muziek te Boston in de Amerikaanse staat Massachusetts. Hij nam succesvol deel aan diverse nationale en internationale top wedstrijden.
Zo won hij in 2002 als jongste deelnemer ooit het National Accordion Championship.
In 2009 won hij de Coupe Mondiale in de categorie electronische accordeon in North Shore City (Auckland) - Nieuw-Zeeland.
In 2010 won hij de World Jazz Accordion Championship en in 2011 won hij de Primus Ikaalinen in Finland.

De Amerikaanse accordeon legende Dick Contino sprak lovende woorden over Cory Pesaturo en Cory heeft ook aantal keren mogen optreden voor President Bill Clinton op diverse gelegenheden zoals bijvoorbeeld tijdens een staats diner. Hij is ook diverse keren uitgenodigd bij diverse grote Amerikaanse TV-shows waaronder de Letterman Show.

Hij was jurylid bij accordeonwedstrijden in de USA, Canada en Europa maar ook bij algemene muziekwedstrijden en geeft ook masterclasses in zowel muziek theorie als ook in accordeonspel op verschillende universiteiten door heel de USA en ook in Europa.

Zijn klassieke kant is minder bekend maar hij won op 16-jarige leeftijd een concert wedstrijd aan het New England Conservatorium waardoor hij de kans kreeg als solist op te treden met het Brockton Symphony Orchestra.

Op 19-jarige leeftijd nam hij twee CD’s op samen met de saxofoon legende George Garzone en zijn beroemde band “The Fringe”.
Hij trad op en was ook bevriend met de Jazz en Music legende Wynton Marsalis.

Cory Pesaturo is ook zeer betrokken en gerespecteerd met de “weer” sport en de motor sport. Hij componeert muziek voor weer - en sportprogramma’s. Zijn muziek wordt regelmatig gedraaid bij bijvoorbeeld Formule 1 uitzendingen van NBC, FOX en Velocity en hij heeft een levendige relatie met het RedBull F1 team.

OUDE OPTREDENS VAN Cory Pesaturo

  • 12 mrt

KOMENDE OPTREDENS VAN Cory Pesaturo

Wij hebben geen informatie over komende shows van Cory Pesaturo. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.