Japanese Breakfast

  • Japanese Breakfast
    London Calling #2 2017 - Zaterdag
    © Irwan Notosoetarso
  • Japanese Breakfast
    London Calling #2 2017 - Zaterdag
    © Irwan Notosoetarso
Amerika

Japanese Breakfast is een Amerikaanse indie rock-band, opgericht in 2013 door Michelle Zauner. De band komt oorspronkelijk uit Philadelphia, Pennsylvania en is bekend om hun unieke mengsel van shoegaze, dream pop en lo-fi indie rock.

Michelle Zauner begon Japanese Breakfast als soloproject na het verlies van haar moeder aan kanker. Haar debuutalbum ‘Psychopomp’ werd in 2016 uitgebracht en kreeg veel lof van critici voor haar openhartige teksten over verlies en rouw. Het album werd beschouwd als doorbraak voor de band en vestigde Michelle als een van de meest opwindende nieuwe stemmen in de indie rock-scene.

Na het uitbrengen van ‘Psychopomp’ werd Japanese Breakfast een volwaardige band met de toevoeging van leden Peter Bradley, Craig Hendrix en Darren Will. Samen brachten ze in 2017 hun tweede album ‘Soft Sounds from Another Planet’ uit, hiermee voegden ze invloeden van krautrock en synthpop toe aan hun sound. Het album werd lovend ontvangen door critici en werd beschouwd als een van de beste albums van het jaar.

In de loop der jaren heeft Japanese Breakfast getourd met acts zoals The Microphones, Conor Oberst en Jay Som. Michelle Zauner's openhartige en ontroerende songwriting blijft de ruggengraat van de band, waardoor ze een bijzondere band is in de huidige muziekscene.

OUDE OPTREDENS VAN Japanese Breakfast

  • 24 - 01   jun
  • 09 - 11   jun
  • 08 - 10   jun
  • 01 - 03   jun
  • 26 okt `22
  • 16 - 19   jun
  • 09 - 11   jun
  • 02 - 12   jun
  • 15 - 22   apr
  • 19 mrt `22
Beijk alle oude (17) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN Japanese Breakfast

Wij hebben geen informatie over komende shows van Japanese Breakfast. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN Japanese Breakfast

Beijk alle oude (17) oude optredens

FOTO'S VAN Japanese Breakfast

Foto Japanese Breakfast te Best Kept Secret Festival - Zondag Foto Japanese Breakfast te London Calling #2 2017 - Zaterdag Foto Japanese Breakfast te London Calling #2 2017 - Zaterdag Foto Japanese Breakfast te London Calling #2 2017 - Zaterdag Foto Japanese Breakfast te London Calling #2 2017 - Zaterdag Foto Japanese Breakfast te Best Kept Secret Festival - Zondag
 
Bekijk alle 9 foto's van Japanese Breakfast

Japanese Breakfast NIEUWS

CD-RECENSIES

Japanese Breakfast Jubilee cover

Japanese Breakfast - Jubilee

In plaats van een ooglapje heeft Michelle Zauner kakifruit voor haar oog. Ook vallen op de albumhoes, om haar heen, de gele vruchten uit de lucht. Net zoals kakifruit is ook de nieuwe plaat van...

Japanese Breakfast Psychopomp cover

Japanese Breakfast - Psychopomp

Japanese Breakfast is het soloproject van Michelle Zauner van Little Big League, een indierockband uit de meest vruchtbare grond voor indierockbands van de afgelopen jaren, Philadelphia. Net als...

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: