The Ventucky String Band

Uit: Ventura - Amerika

Ze klinken als een jukebox vol 78-toerenplaten, of een radiouitzending uit de tijd dat er nog geen televisie bestond. Een concert bevat 1930’s Jazz en early bluegrass, tot cowboy ballads, folk en honky-tonk, allemaal naadloos aaneengesmeed met eigen composities die hun inspiratie halen uit de Amerikaanse rootsmuziek.

De plaats Ventura in Californië, waar de band werd opgericht, wordt een beetje onrespectvol wel ‘Ventucky’genoemd, omdat er veel ‘white trash’ zou wonen. Maar The Ventucky String Band heeft het als geuzennaam aangenomen, vanwege de referentie aan Kentucky, een van de wortels van de bluegrass, en als een eerbetoon aan de boeren, oliewerkers en cowboys die de stad Ventura hielpen opbouwen.

Het kwartet werd opgericht in 2010 en bestaat uit een stel getalenteerde multi-instrumentalisten: Matt Sayles, Dave White, Rick Clemens en Lauren Donahue. De bandleden hebben elk al 30 jaar professionele ervaring en The Ventucky Stringband speelde al op het prestigieuze Amerikaanse festival Wheeling West Virginia Jamboree (WWVA) en met beroemde bluegrass-, country-, western swing- en cajunlegendes als Merle Haggard, Dwight Yoakam, Asleep at the Wheel, Larry Sparks, Doyle Lawson, the Bellamy Brothers, Steve Riley & the Mamou Playboys en Hot Club of Cowtown.

OUDE OPTREDENS VAN The Ventucky String Band

  • 07 jan `17

KOMENDE OPTREDENS VAN The Ventucky String Band

Wij hebben geen informatie over komende shows van The Ventucky String Band. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.