The Blacktop Symphony

Uit: Groenlo - Nederland

Beukende drums en een scheurend Hammond orgel. Met slechts deze twee instrumenten, weet The Blacktop Symphony een bijzonder krachtig en uniek geluid te creeren.
Tijdens hun energieke shows wordt het publiek meegenomen op een reis door muzikale landschappen die soms psychedelisch, donker en melancholisch zijn, maar die plots om kunnen slaan naar swingende rock ’n roll op een manier zoals je nog nooit gehoord hebt.

Terwijl de zon langzaam onder gaat, rijdt The Blacktop Symphony in een oude bus over een verlaten landweg. Blues klinkt op de radio. In de verte ligt hun bestemming. Een plek waar ze hun muziek gaan laten klinken. Waar het bier vloeit en waar de mensen feesten, en samen het moment vieren.

Na de oprichting van de band in 2018, begonnen Marjo, Frank en Arjan direct met het schrijven van eigen muziek. Vanuit lange jams ontstonden al snel liedjes die een breed scala aan muzikale invloeden laten horen, maar die door de ongewone bezetting van de band een eigen unieke sound krijgen. De ontstane muziek werd eind 2018 opgenomen tijdens de eerste studio sessie van de band, getiteld “Birdview Sessions.”

Met Hammond-orgel, drums en gitaar creeert The Blacktop Symphony muziek met invloeden uit rock, blues en psychedelische muziek. The Blacktop Symphony brengt nieuwe muziek die diep geworteld is in de muziek van de 60’s en 70’s.

OUDE OPTREDENS VAN The Blacktop Symphony

  • 12 - 20   okt
  • 02 - 03   aug
  • 18 nov `17
  • 15 mei

KOMENDE OPTREDENS VAN The Blacktop Symphony

Wij hebben geen informatie over komende shows van The Blacktop Symphony. Jij wel? Laat het ons weten via onze submit-functie.

OUDE OPTREDENS VAN The Blacktop Symphony