VERSLAG: Paramore - 25/06 - 013

Podiuminfo was aanwezig bij Paramore in 013 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 14 foto's.

Bekijk de Paramore - 25/06 - 013 foto's

VERSLAG: Francis Pronk  

Paramore - 25/06 - 013 (

Het concert was binnen de kortste keren uitverkocht. Dat Paramore nog steeds razend populair is, blijkt uit de meterslange rij voor de 013. Paramore begint tien minuten te laat, maar dit lijkt niemand iets uit te maken. De band start met ‘Told You So’ van het vijfde album. 'After Laughter' is Paramore's nieuwe album in bijna vijf jaar tijd en kenmerkt de terugkeer van oorspronkelijke drummer Zac Farro. Het trio uit Tennessee wordt live bijgestaan door vier talentvolle muzikanten op o.a. percussie en toetsen.

De set leunt zwaar op het nieuwe album 'After Laughter’ en nummers als ‘Caught In The Middle’ en ‘Rose-Colored Boy’ slaan zo goed aan, dat het haast niet voor te stellen is dat deze nummers slechts een maand oud zijn. De fans zingen woord voor woord mee. Naast de nummers van de soundtrack van de succesvolle film Twilight, speelt Paramore veel oude favorieten als ‘Brick By Boring Brick’, ‘Still Into You’ en ‘Ain't It Fun’. Het is een slimme setlist met een uitstekende verdeling, waar het oude materiaal wisselt met meer recent werk.

De aanstekelijke energie zorgt ervoor dat je als toeschouwer de hele show geboeid blijft. Zelfs als je niet bekend bent met de muziek is stilstaan geen optie, want het hele concert is een ervaring op zich. Ondanks de flinke omvang van de liveband, zijn alle ogen gericht op frontvrouw Hayley Williams en de indrukwekkende, teruggekeerde drummer Zac Farro.

Hayley spreekt het publiek regelmatig toe met inspirerende woorden. Ze vertelt over de betekenis van de muziek en benadrukt hoe muziek mensen bij elkaar brengt. Daarna volgt een uitstekende cover van Fleetwood Mac’s ’Everywhere’. Fans van alle leeftijden zingen de 80’s klassieker uit volle borst mee en Hayley slaat vol overgave op de samplepads.

Het album ‘Riot!' vierde enkele weken geleden haar tiende verjaardag, maar ondanks dat speelt Paramore slecht twee nummers van het doorbraakalbum, namelijk ‘That's What You Get’ en ‘Misery Business’. Bij laatstgenoemde pikt Hayley een gelukkige fan uit de menigte die de bridge mag zingen. “Ik heb je vanavond al drie keer zien huilen, dus kom het podium maar op!”, aldus frontvrouw Hayley Williams tegen het meisje. De jonge fan zingt de sterren van de hemel en krijgt een overweldigend applaus.

Een verrassing is het psychedelische ‘Scooby's In The Back’ van Zac Farro’s soloproject HalfNoise. Hayley wisselt tussen vocalen en bongo’s, terwijl Zac in de spotlights staat. Ook de meiden van voorprogramma Bleached verschijnen op het podium om er een groot feest van te maken.

Hayley stelt de zevenkoppige band voor en na de woorden: “We are Paramore!”, spelen ze single ‘Hard Times’. Paramore zet een dijk van een show neer en dit zal waarschijnlijk de laatste keer zijn dat Paramore zo’n intieme show in ons land geeft. Volgende keer weer AFAS Live?

FOTOGRAFIE: Conny van den Heuvel  

12
Bleached foto Paramore - 25/06 - 013 Bleached foto Paramore - 25/06 - 013 Bleached foto Paramore - 25/06 - 013 Paramore foto Paramore - 25/06 - 013 Paramore foto Paramore - 25/06 - 013 Paramore foto Paramore - 25/06 - 013 Paramore foto Paramore - 25/06 - 013 Paramore foto Paramore - 25/06 - 013 Paramore foto Paramore - 25/06 - 013 Paramore foto Paramore - 25/06 - 013 Paramore foto Paramore - 25/06 - 013 Paramore foto Paramore - 25/06 - 013
 
12
 

XAVIER RUDD - 26/06 - TIVOLIVREDENBURGXavier Rudd doet vandaag TivoliVredenburg aan om daarna naar Groningen door...

THE TEN BELLS - 23/06 - NIEUWE NOR The Ten Bells stonden vanavond in de Nieuwe Nor in Heerlen. Bekijk hier het...