VERSLAG: Jack Savoretti - 6/12 - Paradiso

Podiuminfo was aanwezig bij Jack Savoretti in Paradiso voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 8 foto's.

Bekijk de Jack Savoretti - 6/12 - Paradiso foto's

VERSLAG: Ronja Tuinder  

Jack Savoretti - 6/12 - Paradiso

Jack Savoretti bracht afgelopen oktober zijn vijfde album “Sleep No More” uit. De Engelse singer-songwriter staat bekend om zijn rauwe stem en emotionele nummers. Ook zijn nieuwste album kan zeker aan die verwachtingen voldoen.
De grote Paradiso zaal staat vol met voornamelijk stelletjes en veertigers. De band betreedt het podium gevolgd door Jack Savoretti. Onder luid gejuich pakt Jack zijn gitaar en begint het intro van “Sleep No More” te fluiten. Al snel laat Jack zijn bekende stemgeluid horen. Zuiver en schor, precies zoals wij van hem gewend zijn.
Het lijkt vanavond alsof we naar het album aan het luisteren zijn, de gespeelde nummers zijn bijna niet te onderscheiden van de albumversies. Savoretti blijft voornamelijk met zijn gitaar achter de microfoon staan. Halverwege de show verandert er iets aan de opstelling. Bij het nummer “Lullaby Loving” pakt de pianist een accordeon en de drummer een djembé. Dit zorgt toch voor meer variatie, die zeker nodig was aangezien het publiek een beetje de concentratie kwijtraakte. Dan begint Jack Savoretti met het spelen van oudere nummers als “Catapult”, “Home” en “The Other Side of Love”. Het publiek begint steeds harder mee te zingen en er wordt zelfs hier en daar een dansje gewaagd.
Het is duidelijk dat Jack Savoretti live ook goed kan zingen. Een show neer zetten is wat minder zijn ding. Hij speelt zijn nummers, maar voor de rest gebeurt er weinig spannends. Grote fans in de zaal krijgt hij wel enthousiast, maar een flink deel van het publiek weet hij niet echt te bereiken. Iets meer afwisseling kan geen kwaad!

FOTOGRAFIE: Jessie Huijbrechtse  

Jack Savoretti foto Jack Savoretti - 6/12 - Paradiso Jack Savoretti foto Jack Savoretti - 6/12 - Paradiso Jack Savoretti foto Jack Savoretti - 6/12 - Paradiso Jack Savoretti foto Jack Savoretti - 6/12 - Paradiso Jack Savoretti foto Jack Savoretti - 6/12 - Paradiso Jack Savoretti foto Jack Savoretti - 6/12 - Paradiso Jack Savoretti foto Jack Savoretti - 6/12 - Paradiso Jack Savoretti foto Jack Savoretti - 6/12 - Paradiso
 
 

VANT - 07/12 - MELKWEGVolgens 3FM moest je deze band live gezien hebben in 2016. Podiuminfo deed...

RICO & STICKS / TYPHOON - 9/12 - ZIGGO DOME Rico & Sticks / Typhoon vanavond in Ziggo Dome! Podiuminfo is erbij voor een...