VERSLAG: Panic at the disco - 14/11 - Heineken Music Hall

Podiuminfo was aanwezig bij Panic! At The Disco in Heineken Music Hall voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 24 foto's.

Bekijk de Panic at the disco - 14/11 - Heineken Music Hall foto's

VERSLAG: Francis Pronk  

Panic at the disco - 14/11 - Heineken Music Hall

Een half jaar geleden verkocht Panic! At The Disco met gemak de grote zaal van Melkeg uit. Inmiddels heeft de band uit Las Vegas haar ’Death Of A Bachelor' tournee aangekondigd en weet de band het concert in de Heineken Music Hall ook met gemak uit te verkopen.

Wie had dat ooit gedacht? Een emoband die succes creëerde via het platform MySpace, waar mensen nu letterlijk voor aan het kamperen zijn voor de deuren van de Heineken Music Hall. Het is geen verrassing dat de band de zaal uit weet te verkopen. Het meest recente album 'Death Of A Bachelor' staat vol hits. Panic! At The Disco is terug. Weliswaar in een andere formatie dan hun eerste concert in Utrecht van tien jaar geleden, maar wel met een oude veteraan in het vak: Brendon Urie. Na de intro van de film 'Pulp Fiction' klinken de klanken van 'Don't Threathen Me With A Good Time'. Er barst een gegil van jewelste los en iedereen zingt de tekst uit volle borst mee.

Brendon Urie is erg gegroeid in zijn rol als frontman. Meer dan tien jaar na dato is hij een echte entertainer, die iedere centimeter van het podium benut en zelfs tot twee keer toe een achterwaartse salto maakt. Dat het een goede showman is, is duidelijk. Maar dat hij ook een multi-instrumentalist is, wisten velen nog niet. Tijdens 'Crazy=Genius' verschijnt er een tweede drumstel op het podium en gaat hij een heuse drumbattle aan met drummer Dan Pawlovich. Brendon Urie barst van de energie en weet dit uitstekend over te brengen op de menigte. Ook kruipt hij verscheidene keren achter de piano, zoals bij 'Nine In The Afternoon' en Queen-cover 'Bohemian Rhapsody'. Bij laatstgenoemde voegt hij toe dat hij wou dat hij het lied zelf had geschreven. Het begon allemaal met de hit 'I Write Sins Not Tragedies'. Vanavond grapt Brendon: "This is a new song". Tijdens 'This Is Gospel', het nummer dat hij schreef voor ex-drummer Spencer Smith, wordt de show stopgezet, omdat er een fan onwel is geworden. Het nummer wordt even later hervat en de set beëindigd met 'Victorious'.

De show heeft in vergelijking met het concert in mei uiteraard een groter podium, meer lichteffecten, confetti en de liveband is uitgebreid met Erm Navarro op de trombone, Chris Bautista op trompet en Jesse Molloy op saxofoon. Verder is de setlist te vergelijken met die van mei, maar nu zijn de nummers door elkaar gehusseld. In mei speelde de band 'Nicotine' en die wordt vanavond overgeslagen. Vanavond beleven 'Death Of A Bachelor' en 'Victorious' hun primeur. Verder wederom dezelfde cover, tijdens de toegiften een ontbloot bovenlijf en slechts twee nummers van het eerste succesalbum 'A Fever You Can't Sweat Out', die dit jaar alweer elf jaar oud is. Er had wat meer variatie in de set gemogen, maar laten we eerlijk zijn: Panic! At The Disco heeft zich weer bewezen en er een knallende show van gemaakt!

FOTOGRAFIE: Anne-Marie Kok  

12
Panic! At The Disco foto Panic at the disco - 14/11 - Heineken Music Hall Panic! At The Disco foto Panic at the disco - 14/11 - Heineken Music Hall Panic! At The Disco foto Panic at the disco - 14/11 - Heineken Music Hall  foto Panic at the disco - 14/11 - Heineken Music Hall Panic! At The Disco foto Panic at the disco - 14/11 - Heineken Music Hall Panic! At The Disco foto Panic at the disco - 14/11 - Heineken Music Hall Panic! At The Disco foto Panic at the disco - 14/11 - Heineken Music Hall Panic! At The Disco foto Panic at the disco - 14/11 - Heineken Music Hall Panic! At The Disco foto Panic at the disco - 14/11 - Heineken Music Hall  foto Panic at the disco - 14/11 - Heineken Music Hall Panic! At The Disco foto Panic at the disco - 14/11 - Heineken Music Hall Panic! At The Disco foto Panic at the disco - 14/11 - Heineken Music Hall
 
12
 

THE FRONT BOTTOMS - 30/11 - MELKWEGThe Front Bottoms speelt vanavond in de Melkweg. Podiuminfo is erbij voor...

PIERCE THE VEIL - 17/11 - MELKWEG Pierce The Veil speelt vanavond in de Melkweg met twee voorprogramma's!...