VERSLAG: The Fall Of Troy, Tiny Moving Parts - 28-08 - Dynamo

VERSLAG: Francis Pronk  

The Fall Of Troy, Tiny Moving Parts - 28-08 - Dynamo

Het is voor het trio het eerste optreden in Eindhoven. De band bestaat uit broers Billy en Matthew Chevalier (drums en bas) en neef Dylan Mattheisen (zang en gitaar) uit Benson, Minnesota. Ze hebben in mei hun derde album 'Celebrate' gereleased en de band opent de show met 'Happy Birthday', de single van datzelfde album. De melodieuze gitaarpartijen zijn erg indrukwekkend en klinken vol, met slechts één effectpedaal. De vingers van Dylan vliegen razendsnel over de snaren. Een van de beste nummers van de set is ‘Headache’. Tiny Moving Pratten straalt veel enthousiasme uit en zit vol energie. Het zweet druipt letterlijk van de frontman af en het publiek zingt af en toe wat nummers mee. Helaas ontstaat er nog geen pit.

Tijd voor het trio The Fall Of Troy. Zo’n tien jaar geleden zou deze show hoe dan ook uitverkocht zijn. Vanavond daarentegen is de zaal halfvol, maar dat mag de pret niet drukken. De bandleden beginnen de set met een aantal nummers van het dit jaar uitgebrachte album ‘OK#2’. Dit album volgt ’In The Unlikey Event’ uit 2009 op. Tussen de twee albums zit 7 jaar, want de band heeft in de tussentijd een poos stilgestaan. Pas bij het horen van het oudere werk van ‘Doppelgänger’ uit 2005 gaat het er aan toe alsof de complete Basement wordt gesloopt, mensen die aan buizen proberen te hangen maar per ongeluk kabels grijpen, crowdsurfende fans, mensen die bij elkaar op de rug klimmen en vooral een grote moshpit.

De band laat niet alleen haar muzikale maar ook de humoristische kant zien. De bandleden grappen constant naar elkaar. Op een gegeven moment verschijnen er zelfs strandballen die als een malle de kleine zaal rond geslagen worden. Frontman en gitarist Thomas Erak tovert allerlei snel veranderende akkoorden uit zijn Gibson gitaar. Uit gitaartechnisch oogpunt is dit zeer indrukwekkend en adembenemend. De effectpedalen hebben het zwaar te verduren. De dynamische set loopt ten einde met 'caught Up', Brand New cover ‘Okay I Believe You, But My Tommy Gun Don't' en tot slot het bekendste nummer van The Fall Of Troy: ‘F.C.P.R.E.M.I.X’.

 

SELAH SUE - 01/09 - OPENLUCHTTHEATER HERTMESelah Sue stond in het bijzondere openluchttheater Hertme. Podiuminfo was...

KING GIZZARD & THE LIZARD WIZARD - 01/09 - PARADISO King Gizzard & The Lizard Wizard stond vanavond in Paradiso. Podiuminfo was...