VERSLAG: Bad Religion - 20/07 - Melkweg

VERSLAG: Stefan Zegerius  

Bad Religion - 20/07 - Melkweg

De Amsterdamse Melkweg ontvangt vanavond een van de grondleggers van de punkrock. Het is altijd mooi om te zien om zoveel mensen te zien afreizen naar een band die al ruim 35 jaar op de planken staat. Op deze smerig warme zomeravond is de zaal namelijk bomvol. Echter voor het zover is wordt er geopend door lokaal talent.

Note To Amy is de gelukkige uitverkorene support act van de avond. Aangekleed met bandshirtjes van de hoofdact zijn dit overduidelijk fanboys. De chemie onderling is prima wat betreft het spel. Qua stage presence laat het nog wel te wensen over. Het ziet eruit als een groepje individuen die elk net iets teveel aandacht hebben voor hun instrumenten. De vocalen van de lead zanger produceren een mooi geluid, welke bij vlagen wel wat onzuiver zijn. Gelukkig wordt dit gecorrigeerd door de aangenaam klinkende backing vocalen. Over het algemeen zet deze band een degelijk optreden neer met een setlist waar weinig bijzonders aan is.

Vanaf het moment dat het licht uit gaat voor Bad Religion voel je de adrenaline stijgen in de warme zaal. Als intro kiest de band voor een waltz, gevolgd door het nummer van ‘Crisis Time’ van het laatst uitgebrachte album True North. Het grootste deel van het publiek moet hier nog even aan wennen, maar wanneer de klassiekers ‘Stranger Than Fiction’ en ‘I Want To Conquer The World’ hierop volgen start de onvermijdelijke moshpit en is de avond ècht begonnen. Na al die jaren laat de band zien nog steeds een heerlijke punkrock show weg te kunnen geven. Wat energie betreft hebben de heren, gezien hun leeftijd, uiteraard wat ingeleverd. Hier zorgt de zaal daarentegen wel voor. Met name na een 6 nummers lange trip door het album Against The Grain is de avond voor de meesten eigenlijk al compleet. Zanger Greg Graffin is nog altijd niet te betrappen op een valse noot en wordt hierin al jaren bijgestaan door elke snaarkunstenaar op het podium. Iedereen die vanavond naar Amsterdam is gekomen voor greatest hits setlist is zeker niet op het droge uitgekomen. Ook klassiekers ‘Recipe For Hate’, ‘Generator’, ‘Infected’ en de logische afluiter ‘American Jesus’ komen namelijk uiteraard voorbij. Hiermee komt direct een einde aan de anderhalf uur durende set van Bad Religion, bestaande uit 31 nummers.

Punkrock is een relatief simpele muziekstijl om uit te voeren, maar wanneer je beschikt over deze muzikanten en de capaciteit hebt om deze nummers te schrijven komt het live helemaal tot zijn recht. Dan heb je weinig anders nodig hebt om iedereen een fantastische avond te bezorgen.

 

PATTI SMITH - 11/08 - OPENLUCHTTHEATER CAPRERAEen prachtig intiem concert met een mix van zowel oud als nieuw werk in het...

BEYONCÉ - 16/07 - AMSTERDAM ARENA Beyoncé brengt zaterdagavond haar Formation World Tour naar de Amsterdam...