VERSLAG: Tonight Alive - 14/02 - Melkweg

VERSLAG: Francis Pronk  

12

Tonight Alive - 14/02 - Melkweg

Tonight Alive uit Sydney is terug. Eind 2014 stond de band ook in Melkweg, maar dan in The Max, in het voorprogramma van de Japanse band One Ok Rock. Nu geven ze een eigen show in de Oude Zaal op de locatie waar zij in Nederland het meest hebben gespeeld.

In maart komt alweer het derde studioalbum van de Aussies uit, genaamd ‘Limitless’. Vanavond opent de vijfkoppige formatie met ‘To Be Free’ van deze plaat. Zangeres Jenna McDougall, gehuld in witte trainingsbroek en met haar haren strak naar achteren gevlochten, springt op de riser die over de gehele breedte van het podium loopt. Haar engel-achtige stem is duidelijk en helder, in tegenstelling tot eerdere Tonight Alive gigs. Op de albums is haar bereik enorm, maar live kon ze dit niet altijd waarmaken. Vanavond slaagt de zangeres er echter wel in en als zij even geen zin heeft om te zingen, dan doet het publiek dat voor haar. De catchy poppunk anthems zoals ‘Hell And Back’, ‘Don’t Wish’ en ’Listening’ worden luidkeels meegezongen.

De band geniet zichtbaar van elke seconde van de show. De energie blijft maar vloeien en daar maakt het enthousiasme van de menigte ongetwijfeld deel van uit. Jenna windt het publiek met gemak om haar vingers. Iedereen in de zaal klapt en zingt op de juiste momenten mee en een zee van handen zwaait heen en weer wanneer de Australische schone hierom vraagt.

12
 

JESSIE J - 16/02 - HEINEKEN MUSIC HALLVoordat Jessie J zich terug trekt om te gaan werken aan nieuw materiaal...

ANGEL HAZE - 13/2 - MELKWEG Angel Haze streek neer in Amsterdam voor een optreden in de Melkweg....