VERSLAG: Twenty One Pilots - 13/11 - TivoliVredenburg

VERSLAG: Francis Pronk  

12

Twenty One Pilots

De band bestaat uitsluitend uit twee leden: Taylor Joseph (zanger en speelt bas, piano en ukelele) en Josh Dun (voornamelijk drums, en trompet in sommige nummers). Hoe doen ze dit toch met z’n tweeën? Het antwoord daarop is: ongelofelijk.

Ze zijn gehuld in een skelet hoodie en er is een microfoon opgehangen boven Tyler’s hoofd, die langzaam naar beneden komt. Ze openen de set met 'Heavydirtysoul’ van het meest recente album ‘Blurryface’. Een zeer energieke start. Wanneer de leden hun gezichten laten zien klinkt er een overweldigend lawaai in de zaal. De band heeft zeer toegewijde fans. Dit blijkt niet alleen uit de manier waarop de fans zich kleden, maar ook uit het feit dat ze woord voor woord alles meezingen. Bijvoorbeeld tijdens ‘We Don’t Believe What's On TV’ zingt het publiek braaf “Yeah Yeah Yeah“ mee op de tellen van Tyler en bij sommige nummers hoeft Tyler niet eens te zingen, want dat doet het enthousiaste publiek voor hem. Bizar.

Er wordt een korte cover gespeeld van Elvis Presley’s ‘Can't Help Falling In Love’. Van het vorige album, ‘Vessel’, worden ook hits gespeeld, zoals ‘Guns For Hands’ en ‘Holding On To You’. Bij laatstgenoemde gaat Tyler niet in, maar óp het publiek staan. Hij probeert in evenwicht te blijven, terwijl de menigte zijn benen ondersteund. Halverwege het nummer staan beide bandleden bovenop de piano en Josh maakt een backflip vanaf het instrument. Het gejuich wordt steeds oorverdovender. Dit is een band die bekend staat om hun aanwezigheid het podium en geef ze eens ongelijk!

Kort daarna is het de beurt aan Josh om het publiek in te gaan. Een tweede drumstel wordt op het publiek geplaatst (ondersteund door een dunne, houten plaat) en hij maakt zich klaar om een drumsolo te geven.

12
 

CHVRCHES - 13/11 - MELKWEGVrijdag de 13e 2016 is de avond van het drama in de Parijse Bataclan. Maar...

WEDNESDAY 13 - 11/11 - EXTASE Het is weer de hoogste tijd dat Wednesday 13 een bezoekje brengt aan...