VERSLAG: Wednesday 13 - 11/11 - Extase

VERSLAG: Francis Pronk  

12

Wednesday 13

Het is weer de hoogste tijd dat Wednesday 13 een bezoekje brengt aan Nederland. Een paar jaar geleden ging het mis toen de band eigenlijk zou optreden in Little Devil in Tilburg, maar een paar uur voor aanvang cancelde. Nu zijn ze terug in diezelfde stad, en wel in De Extase, als onderdeel van de ‘Astro Psycho European Tour’.

Aangekomen in De Extase valt het oog op de merchandisestand waar gesigneerde drumvellen worden verkocht voor 50 euro en Jack Daniels flessen (ook gesigneerd door de band) voor 15 euro. Even komt de gedachte voorbij dat de band een beetje naast z’n schoenen is gaan lopen door deze absurde prijzen te vragen. Dit terwijl ze een paar jaar geleden nog door het Tilburgse publiek werden uitgejoeld, omdat ze de show last minute cancelde. De verwachting van de show is een stuk groter. Tijd voor Wednesday 13 om zich te bewijzen.

Wednesday 13 (echte naam: Joseph Poole) is beter bekend als de frontman van Murderdolls of misschien ken je hem wel van zijn andere projecten Gunfire 76 en/of Frankenstein Drag Queen From Planet 13.

Vanavond richt de band zich op het meest recente verschenen album 'Monsters Of The Universe - Come Out And Plague’ en opent met ‘Keep Watching The Skies’. In het begin is de frontman wat humeurig over de monitors, maar dit waait al gauw over.

Wednesday 13 staat garant voor een goede show, compleet met verandering van outfits en gekke attributen zoals een masker van de duivel en militaire pet. Gehuld in een slagersschort, een gezicht vol met schmink en terwijl Wednesday’s haren omhoog worden geblazen door een ventilator, wordt mysterie gecreëerd in de intieme setting. Tussendoor zijn er horrorgeluiden gemonteerd, die langzaam overvloeien in het volgende nummer van de set.

12
 

TWENTY ONE PILOTS - 13/11 - TIVOLIVREDENBURGFans met gemaskerde en geschminkte gezichten zitten voor TivoliVredenburg te...

NIELS GEUSEBROEK - 11/11 - DE KLEINE WILLEM Wie is Niels Geusebroek eigenlijk? Daar gaf hij zelf uitgebreid antwoord op...