VERSLAG: Mika - 22/09 - HMH

Podiuminfo was aanwezig bij Mika in Heineken Music Hall voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 16 foto's.

Bekijk de Mika - 22/09 - HMH foto's

VERSLAG: Kim Raven  

Mika - 22/09 - HMH

De opening 'No Place In Heaven' belooft heel veel. Prachtig stemgeluid, mooie opkomst, mooi decor. Mika legt op dinsdag 22 september in de Heineken Music Hall in Amsterdam de lat voor zich zelf heel hoog. Maakt hij dit waar?

Na een uurtje beginnen de trucjes van Mika op te vallen. Op de juiste momenten het publiek laten meezingen of de microfoon ver weg van zijn mond houden en moeilijk kijken alsof je live zingt. Dat kan Mika zeker.

Misschien is het alleen te zien voor de kritische kijker, want iedereen om me heen heeft een grote glimlach op z'n gezicht. Jonge en oude fans genieten en zingen uit volle borst mee met de vrolijke liedjes. Frans of Engels alles kan en mag. Mika is voor hun helemaal geweldig.

Mika zingt helaas geen enkele hoge noot zelf, ook playbackt hij veel ingewikkelder vocale stukken. Het lijkt alsof hij zijn stem rust wil geven, of hij zingt gewoon niet graag hoge of moeilijke noten live. Dat kan natuurlijk ook. Maak je liedjes dan lager of zing ze niet. Maar hits als 'Relax, Take It Easy' en 'Grace Kelly' horen er gewoon bij en zijn alles behalve laag.

De set is lekker afwisselend, up-tempo liedjes als 'Boum Boum Boum' wisselen rustigere liedjes zoals 'Underwater' af. Er valt ook genoeg te zien, prachtige decors, lichtshow en dansjes van de altijd beweeglijke zanger.

Hij bespeelt het publiek zonder moeite en straalt een brok energie uit, hij springt, danst en zingt zo nu en dan ook nog even. Dit werkt aanstekelijk op iedereen, helaas niet tot op de achterste stoelen in de Heineken Music Hall.

Net als alles een beetje in dit komt het hoogtepunt van de avond. Paul de Leeuw. Hij zingt samen met Mika 'Stardust'. In dit duet zingen ze beiden in Engels en Nederlands en dit nummer zorgt gegarandeerd bij iedereen voor kippenvel. Hierna lijkt hij het niveau van de eerste liedjes te herpakken met het prachtige en zuivere Happy Ending. Schijn bedriegt, al snel gaat het op de oude tour met de uithalen door de rest van de band of het publiek te zingen.

Alles bij elkaar een prima show, maar muzikaal stelt hij teleur.

FOTOGRAFIE: Paul Barendregt  

12
MIKA foto Mika - 22/09 - HMH MIKA foto Mika - 22/09 - HMH MIKA foto Mika - 22/09 - HMH MIKA foto Mika - 22/09 - HMH MIKA foto Mika - 22/09 - HMH MIKA foto Mika - 22/09 - HMH MIKA foto Mika - 22/09 - HMH MIKA foto Mika - 22/09 - HMH MIKA foto Mika - 22/09 - HMH MIKA foto Mika - 22/09 - HMH MIKA foto Mika - 22/09 - HMH MIKA foto Mika - 22/09 - HMH
 
12
 

UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA - 20/09 - TIVOLIVREDENBURGEen soulvol warm bad van psychedelia, een avond met Unknown Mortal Orchestra...

AURORA - 21/9 - MELKWEG Eerder dit jaar stond AURORA op Eurosonic en Pinkpop, waar de bezoekers omweg...