VERSLAG: All Comes Down - 17/09 - Gebr. de Nobel

Podiuminfo was aanwezig bij All Comes Down in Gebr. De Nobel voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 15 foto's.

Bekijk de All Comes Down - 17/09 - Gebr. de Nobel foto's

VERSLAG: Jeroen Bakker  

All Comes Down - 17/09 - Gebr. de Nobel

Na een wervelend optreden tijdens het Leidse Werfpop 2014 en, eerder dit jaar, als opwarmer voor Wallace Vanborn in Gebr. de Nobel, had Leiden afgelopen donderdagavond de eer om als eerste de brandnieuwe EP van All Comes Down gepresenteerd te krijgen. De Zuid-Hollandse formatie met als blikvangster/zangeres Zjantal Ypma heeft al een prima live-reputatie maar met Perceptions een 5-tracks bevattend mini-album zullen zonder enige twijfel nog diverse andere deuren geopend kunnen worden.
All Comes Down rockt, verleidt, imponeert en grijpt je bij de strot met een solide mix van gitaar-, bas- en drumgeweld waarin ruimte is voor melodieuze passages maar waarin ook rechttoe rechtaan gespeeld log beukwerk niet misstaat. Met de combinatie van een eigentijdse sound waarin ook de (stoner-)rockinvloeden uit de jaren negentig verpakt zitten moet er toch zeker een breed publiek bereikt kunnen worden.
Wat een verademing om ook weer eens een stel muzikanten bezig te zien die niet ieder moment hun virtiositeit zo nodig hoeven te etaleren maar in staat zijn om in dienst van het liedje te durven spelen. Naast het stevige werk deinst de band er zelfs niet voor terug om even wat gas terug te nemen. Het zijn precies die momenten waarin de kwaliteiten van de vocalen tot uiting komen.

Het moment lijkt uitstekend gekozen. Juist op het moment dat een zangeres als Anouk na haar songfestivaluitstapje nu met iets Nederlandstaligs helemaal de weg lijkt kwijt te zijn, dient deze jonge rockchick zich aan en genieten wij van de gepassioneerde wijze waarop zij haar Tidal Waves op de zaal los laat. De sterke track waarmee de EP wordt afgesloten, en die inmiddels, evenals Perceptions, ook is voorzien van een fijne videoclip, bewaart de band voor de finale van het optreden. Het is echter niet voldoende om de honger van het gretige publiek te stillen. Niemand lijkt er echter op gerekend te hebben en Ypma vraagt zich vertwijfeld af of er nog voldoende tijd is. Who cares!? Alsof er ook maar iemand is in de zaal die het zich ene moer kan schelen. "Spelen!!!", luidt het devies en gelukkig wordt er aan de oproep gehoor gegeven. Hoewel we hem al eerder in de, overigens prima opgebouwde set, zijn tegengekomen krijgt De Nobel nog eenmaal de titeltrack van de EP om de horen. Niemand die daar enig bezwaar tegen heeft. Waar die onzekerheid vandaan komt is een raadsel. Je zou haast de brutaliteit van die eerdergenoemde Anouk gaan missen.

All Comes Down heeft met deze vijf nieuwe tracks een paar uitstekende troeven in handen die ervoor gaan zorgen dat binnen afzienbare tijd niemand meer om de band heen kan. Na deze avond kan de band in ieder geval terugkijken op een sterk en overtuigend optreden. Wordt dus vervolgd…

FOTOGRAFIE: Arend Jan Hermsen  

12
The Unterribles foto All Comes Down - 17/09 - Gebr. de Nobel The Unterribles foto All Comes Down - 17/09 - Gebr. de Nobel The Unterribles foto All Comes Down - 17/09 - Gebr. de Nobel All Comes Down foto All Comes Down - 17/09 - Gebr. de Nobel All Comes Down foto All Comes Down - 17/09 - Gebr. de Nobel All Comes Down foto All Comes Down - 17/09 - Gebr. de Nobel All Comes Down foto All Comes Down - 17/09 - Gebr. de Nobel All Comes Down foto All Comes Down - 17/09 - Gebr. de Nobel All Comes Down foto All Comes Down - 17/09 - Gebr. de Nobel All Comes Down foto All Comes Down - 17/09 - Gebr. de Nobel All Comes Down foto All Comes Down - 17/09 - Gebr. de Nobel All Comes Down foto All Comes Down - 17/09 - Gebr. de Nobel
 
12
 

SPOCK'S BEARD - 17/09 - BOERDERIJHun nieuwe album 'The Oblivion Particle' is net uit, tijd voor de Amerikaanse...

SEASICK STEVE - 16/09 - TIVOLI VREDENBURG Seasick Steve in TivoliVredenburg. Support: Black Box Revelation. Podiuminfo...