VERSLAG: Jessie J - 08/06 - Paradiso

Podiuminfo was aanwezig bij Jessie J in Paradiso voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 17 foto's.

VERSLAG: Kim Raven  

Jessie J - 08/06 - Paradiso

Jessie J speelt op 8 juni in een uitverkochte Paradiso, ze laat het toegestroomde publiek een half uur extra wachten, gelukkig draait het G-Team lekker door. Zodra het dichter bij negen uur komt, gaan de lichten uit en denkt het publiek dat ze er al is, dus iedereen begint te bewegen. Jessie J trad nog weinig in Nederland op dus de twee shows in Paradiso waren in een hele korte tijd uitverkocht.

De nummers zijn afwisselend, ze speelt nummers van alle drie haar albums. Vooral in het begin is haar microfoon zacht ingesteld, Jessie haar stem komt niet boven die van haar zangeressen en de band uit. Dat wordt gelukkig snel opgelost door de geluidstechniek, bij 'Nobody's Perfect' horen we gelijk dat Jessie goed bij stem is, dat het aan het geluid ligt en niet aan haar. Als het publiek nog niet onder de indruk van haar stem was, komt dat wel tijdens de cover 'I Have Nothing' van Whitney Houston.

De setlist is niet heel lang, maar de zangeres praat heel veel met het publiek en geeft iedereen het gevoel speciaal te zijn. Ze vraagt namen en probeert ook echt oogcontact te maken met iedereen, zelfs op het balkon. Ze geeft meerdere malen aan dat ze nooit zoveel praat, maar dat ze echt graag het publiek wil leren kennen. Dit geeft een heel intiem gevoel, zeker als ze persoonlijke verhalen vertelt over de liedjes. Zoals de 'speech' die ze geeft voordat ze 'Who You Are' start. Een prachtig nummer in een prachtige uitvoering. Jessie J is live beter dan op plaat, dat komt niet vaak voor.

Er is continu contact met het publiek, waaronder met een meisje van 14 op het balkon die aangeeft dat ze van zingen houdt. Dat is blijkbaar genoeg voor Jessie, die aan het meisje op het balkon een microfoon geeft. Jessie laat haar trillende handen zien en stelt zich zo kwetsbaar op, waardoor het meisje durft te zingen. En hoe, ze zingt een stukje van 'Nobody's Perfect' en Jessie begint het voor haarzelf te filmen. Een prachtig moment en ze krijgt dan ook een oorverdovend applaus inclusief gejuich.

Het publiek is net zo uitzinnig als Jessie en haar band. Tijdens 'Do It Like A Dude' gaat iedereen helemaal los, zoals de zangeres van iedereen vraagt. Jessie heeft het zichtbaar naar haar zin. Maar tijdens de rustige nummers is iedereen stil of zingt heel hard mee. Jessie doet aan het einde van haar show zelfs haar oortjes weer in, omdat het 'the loudest crowd of this show' is.

FOTOGRAFIE: Frans LaHaye  

12
Jessie J foto Jessie J - 08/06 - Paradiso Jessie J foto Jessie J - 08/06 - Paradiso Jessie J foto Jessie J - 08/06 - Paradiso Jessie J foto Jessie J - 08/06 - Paradiso Jessie J foto Jessie J - 08/06 - Paradiso Jessie J foto Jessie J - 08/06 - Paradiso Jessie J foto Jessie J - 08/06 - Paradiso Jessie J foto Jessie J - 08/06 - Paradiso Jessie J foto Jessie J - 08/06 - Paradiso Jessie J foto Jessie J - 08/06 - Paradiso Jessie J foto Jessie J - 08/06 - Paradiso Jessie J foto Jessie J - 08/06 - Paradiso
 
12
 

GAVIN JAMES - 10//06 - PARADISOGavin James gaat hard! De singer-songwriter is overal dit jaar, ook in het...

PAUL MCCARTNEY - 07/06 - ZIGGO DOME Sir Paul McCartney brengt zijn Out There tour naar de Ziggo Dome. 17.000 fans...