VERSLAG: Hollywood Undead - 26/11 - Melkweg

VERSLAG: Francis Pronk  

Hollywood Undead

In 2011 in de Melkweg zeiden ze nog: “We’ll be back soon”. Het “soon”-gedeelte hebben ze helaas niet waargemaakt. Nu, drie jaar later, zijn ze dan ein-de-lijk terug: Hollywood Undead!

De band kwam in 2008 in de spotlights toen zij ‘Swan Songs’ uitbrachten, een album dat vandaag de dag duidelijk de favoriet van de menigte is.

Met het openingsnummer ‘Undead’ weten ze meteen hun energie over te brengen. Het publiek beweegt mee op de muziek en de handen gaan hoog de lucht in. De maskers (en bandana’s) die ze dragen zijn een onderdeel van hun podiumpresentatie. Deze dragen ze overigens alleen de eerste paar nummers.

De band bestaat uit zeven performers, waaronder twee drummers. Ze weten live erg goed het geluid van hun studioalbums over te brengen. Hollywood Undead combineert verschillende stijlen, maar de genres die eruit springen zijn rock en rap.

Het grootste gedeelte van de set bestaat uit oude nummers, hoewel ze er ook in slagen om recent materiaal enthousiast te brengen, waaronder ‘Up in Smoke’, ‘Kill Everyone’ en nieuwste aanwinst ‘Day Of The Dead’. Ook favorieten als ‘Everywhere I Go’ en ‘Bullet’ passeren de revue.

Wat ook opvalt is de interactie met het publiek. Het is duidelijk dat de band van hun fans houdt. Zo vragen ze een jongeman het podium op, die in eerste instantie een speech moet houden, maar later toont hij zijn rapskills en mag hij zelfs ‘Comin’ In Hot’ performen met de band.

Hollywood Undead blaast het dak van de Melkweg eraf. De heren uit Los Angeles brengen in februari 2015 het nieuwe album ‘Hell Is Empty, Six Devils Are Here’ uit. Hopelijk is dit een mooie gelegenheid om terug te keren naar Nederland. See you SOON!

 

SAM SMITH - 28/11 - TIVOLIVREDENBURG28 november staat Sam Smith in TivoliVredenburg. Podiuminfo doet verslag in...

SCORPIONS - 27/11 - AHOY Intussen is de band al 50 jaar op tour. Scorpions weet publiek van jong en...