VERSLAG: The Gaslight Anthem - 15/11 - Heineken Music Hall

Podiuminfo was aanwezig bij The Gaslight Anthem in Heineken Music Hall voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

VERSLAG: Anjelica Hollen  

The Gaslight Anthem

“Jullie hebben ons een concertzaal omhoog gewerkt, bedankt daarvoor” zegt Brian Fallon van The Gaslight Anthem na een aantal nummers gespeeld te hebben. Hij doelt hiermee op de laatste keer dat de band in ons land was en nog in de grote zaal van Paradiso stond. De Heineken Music Hall is vanavond niet uitverkocht maar het aantal mensen in de zaal had zeker niet in de Amsterdamse poptempel gepast.

Al snel deelt Fallon mede dat de band vanavond geen encore doet omdat de HMH een curfew heeft. “We spelen gewoon door zodat we zo veel mogelijk tracks kunnen spelen, goed plan?” Amsterdam vindt van wel. Logischerwijs staat het nieuwe album van de band Get Hurt vanavond centraal. De opener van de plaat, 'Stay Vicious', is ook de opener van de avond.

The Gaslight Anthem gaf met het uitbrengen van Get Hurt aan een nieuwe sound te hebben gevonden. Ze waren het zat om hun oude nummers te spelen en waren toe aan verandering. Vanavond wordt duidelijk dat de oude en nieuwe nummers desondanks de verandering in sound toch moeiteloos samen gaan in een setlist. Het publiek ontvang alle nummers ook met evenveel enthousiasme en alles wordt meegezongen.

In het verleden maakte de tot aan zijn nek getatoeëerde zanger nogal eens de indruk veel moeite te moeten doen om zijn rauwe stem uit de verf te laten komen maar vanavond lijkt Fallon daar weinig problemen mee te hebben. Dit is een van de dingen die aantoont dat de band gegroeid is. Ook de mooie lichtshow waar in kleinere zalen als Paradiso geen ruimte voor is, laat alles professioneler lijken.

Ondanks het ontbreken van een encore komt de band uiteindelijk toch in tijdnood omdat Fallon de show tot tweemaal stillegt om een lastige fan streng aan te spreken op zijn storende gedrag. De eerste keer krijgt de zanger een schoen om zijn oren en kan hij er nog om lachen. “Een teken van affectie? Is het ook een teken van affectie als ik een versterker naar jouw hoofd gooi?” grapt hij. Als Fallon voor de tweede keer de show moet stilleggen tijdens '1930' is hij minder geamuseerd. De frontman springt van het podium af om de fan persoonlijk toe te spreken.

De ongewenste onderbrekingen, die uiteindelijk met een sisser aflopen, hebben geen effect op de sfeer in de zaal maar het concert moet erdoor wel gehaast worden afgesloten. Zonde, maar het doet niet af aan de prestatie die de band geleverd heeft. Gaslight Anthem bewijst vanavond gegroeid te zijn naar een band die een zaal van formaat HMH prima aankan.

FOTOGRAFIE: Irwan Notosoetarso  

The Gaslight Anthem foto The Gaslight Anthem - 15/11 - Heineken Music Hall The Gaslight Anthem foto The Gaslight Anthem - 15/11 - Heineken Music Hall The Gaslight Anthem foto The Gaslight Anthem - 15/11 - Heineken Music Hall The Gaslight Anthem foto The Gaslight Anthem - 15/11 - Heineken Music Hall The Gaslight Anthem foto The Gaslight Anthem - 15/11 - Heineken Music Hall The Gaslight Anthem foto The Gaslight Anthem - 15/11 - Heineken Music Hall The Gaslight Anthem foto The Gaslight Anthem - 15/11 - Heineken Music Hall The Gaslight Anthem foto The Gaslight Anthem - 15/11 - Heineken Music Hall The Gaslight Anthem foto The Gaslight Anthem - 15/11 - Heineken Music Hall
 
 

BILLY IDOL - 16/11 - HMHBilly Idol speelde weer eens in Nederland en deed de HMH aan. Check de foto's!

MICHAEL BUBLÉ - 15/11- AHOY Ook in Ahoy vinden nog altijd concerten plaats. Podiuminfo trok erheen voor...