VERSLAG: The Maine - 30/09 - Melkweg

VERSLAG: Francis Pronk  

The Maine - 30/09 - Melkweg

De avond wordt geopend door singer/songwriter Nick Santino, ex-frontman van A Rocket To The Moon. Nick speelt materiaal van zijn onlangs uitgebrachte album ’Big Skies’. Jammer dat hij alles solo speelt, want op de plaat is een band te horen, wat het geheel krachtig maakt. Nu klinkt er vooral geroezemoes in de zaal. Het publiek van vanavond is er niet om aandachtig naar een singer/songwriter te luisteren, maar om uit hun plaat te gaan bij een poppunk band. Ondanks dat hij niet uit de verf komt speelt Nick een korte, ingetogen set waar nummers als 'Keep On Going’ en meezinger 'Long Way Home’ eruit springen.

De tweede act van de avond bestaat uit de melancholische indierockers van Lydia. De heldere en engelachtige stem van zanger Leighton Antelman heeft iets aangrijpend en rustgevend tegelijk. Bij vlagen doet de muziek denken aan het vroegere materiaal van Hellogoodbye. Ze spelen veel nummers van hun meest recente album, waaronder 'Devil’ en ’Do You Remember’. De muziek is meer geschikt voor winterse dagen met warme chocolademelk (of whiskey) bij de open haard, maar ondanks dat weet de band vanavond zonder twijfel te overtuigen.

Hoofdact The Maine speelt een lange set met oudere nummers als ’Into Your Arms’ en 'Right Girl’ er bij inbegrepen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, want ze spelen van alle vier de uitgebrachte albums minstens één nummer. Hoewel de band nog vaak wordt bestempeld als pop punk vertelt zanger John O'Callaghan dat de band op het nieuwe album de sprong waagt naar het indie genre.

De catchy muziek van The Maine gaat er bij de jonge tieners in als koek. De liedjes worden luidkeels meegezongen en het publiek, dat voor het grootste deel uit meisjes bestaat, heeft de tijd van hun leven. Ondanks dat is de show niet van begin tot eind even boeiend en het contact met het publiek laat te wensen over. The Maine weet de harten van de fans te veroveren, maar niet van de overige toeschouwers. Muzikaal gezien was Lydia de beste band van de avond en waren Nick Santino en The Maine leuke opvullers.

 

THE LIBERTINES - 2/10 - HEINEKEN MUSIC HALLThe Libertines zijn terug bij elkaar en dat wordt natuurlijk gevierd met een...

JASON MRAZ - 1/10 - CARRÉ Volgend jaar staat Jason Mraz weer in de Ziggo Dome maar dit keer geeft hij...