VERSLAG: Crazy Town - 11/6 - Melkweg

Podiuminfo was aanwezig bij Crazy Town in Melkweg voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 8 foto's.

VERSLAG: Francis Pronk  

Crazy Town

In de tijd van 'Butterfly' zou er ongetwijfeld een bordje met 'uitverkocht' aan de deur hangen en wulpse meisjes zouden alles eraan doen om de aandacht van Crazy Town zanger Shifty te ontvangen. Heden ten dage is het toch een tikkeltje anders. Geen lange rijen voor de Melkweg en de zaal telt zo'n 75 man.

We geven de band het voordeel van de twijfel. Ze openen met 'Battle Sky', een voorproefje op het album dat later dit jaar wordt gereleased. Eigenlijk bestaat het grootste deel van de set uit nieuw materiaal. Nummers als 'Darkside', 'Black Cloud' en 'Toxic' van debuutalbum 'The Gift Of Game' worden gespeeld onder het mom van "hier komt een gouwe ouwe", maar krijgen weinig respons. Er zijn enkele diehards met dezelfde ster tatoeages als Shifty en vooraan doet een handjevol fans actief mee, maar verder wacht iedereen op 'dat ene' nummer.

De bezetting van de band is niet meer als vroeger. Er hebben veel wisselingen plaatsgevonden en helaas heeft de band afscheid moeten nemen van drie leden die helaas zijn overleden: Adam Goldstein (beter bekend als DJ AM), drummer James Bradley Jr. en gitarist Rust Epique. Aan hen wordt het nummer 'Change' vanavond opgedragen.

Leuk en aardig die nieuwe nummers, maar zit er een nieuwe 'Butterfly' tussen? Nee, maar toch zitten er twee uitschieters bij zoals 'Waste Of My Time' en 'Maybe You Don't Know'. Super aanstekelijke refreinen en deze nummers zouden een nieuwe groep fans kunnen aanspreken in de toekomst.

De band vertelt dat ze het nieuwe album in eigen beheer uitbrengen. "Fuck labels!" De hoge druk van de labels is de reden dat de band spontaan verdween. Nu is het tijd voor een nieuw album (= nieuwe kansen). Een paar dagen geleden stonden ze op Rock Am Ring. "We waren al blij als er 200 man zou staan. Dat werden er 300, 400, 500 en uiteindelijk 50.000!", aldus Epic. "Welcome back, guys!", wordt vanuit het publiek geschreeuwd. Vervolgens verschuilt Epic zich achter de draaitafel en klinkt er een dubstep mix door de zaal, wat totaal overbodig is en niet aansluit bij de rest van de set.

"Maybe you think: "This shit is amazing, but where is 'Butterfly'? Well... Here is our new song: 'Moth'." Het was natuurlijk ontzettend hilarisch geweest als het nummer écht 'Moth' zou heten, maar het nummer blijkt achteraf 'Ashes' te heten. Als laatste spelen ze het nummer waar iedereen voor gekomen is. Het publiek zingt uit volle borst mee en zoals verwacht is 'Butterfly' het hoogtepunt van de set. Uit symphatie wordt er "we want more" geroepen en de band komt nog eenmaal terug om te knallen met de cover 'Only When I'm Drunk' van The Alkaholiks' (die overigens ook op Crazy Town's debuutalbum te vinden is).

Vandaag waren er vooral nieuwsgierigen die voor het 'hitje' kwamen. Of dit ooit zal veranderen is de vraag. Misschien trekt de band de volgende keer meer publiek wanneer het album gereleased is. De tijd zal het leren.

FOTOGRAFIE: Bart Notermans  

Crazy Town foto Crazy Town - 11/6 - Melkweg Crazy Town foto Crazy Town - 11/6 - Melkweg Crazy Town foto Crazy Town - 11/6 - Melkweg Crazy Town foto Crazy Town - 11/6 - Melkweg Crazy Town foto Crazy Town - 11/6 - Melkweg Crazy Town foto Crazy Town - 11/6 - Melkweg Crazy Town foto Crazy Town - 11/6 - Melkweg Crazy Town foto Crazy Town - 11/6 - Melkweg
 
 

PEARL JAM - 16/6 - ZIGGO DOMEPearl Jam was vorig jaar de eerste internationale act in de Ziggo Dome. Dit...

KINGS OF LEON - 2/6 - ZIGGO DOME Na diverse festivalshows zijn de Kings of Leon terug in Nederland voor een...