VERSLAG: Placebo - 8/12 - Ziggo Dome

Podiuminfo was aanwezig bij Placebo in Ziggo Dome voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

VERSLAG: Marije van Haarlem  

Placebo - Ziggo Dome

We hoorden het al eerder vandaag en zien het nu ook zelf; Ziggo Dome loopt niet vol voor Placebo. Een stap verder sinds Ahoy in 2009 wordt het zo te zien niet; de zaal is drastisch ingekort en de tweede ring blijft dicht.

De alternatieve rockband komt dit jaar met een nieuw album en begeeft zich alweer sinds 1996 in het circuit. Het toegestroomde publiek zal dan ook vooral de nostalgie voelen vanavond, met een nieuw randje.

Het zevende studioalbum 'Loud Like Love' is nog maar een paar weken uit. Critici zien een sprong terug naar klassieker 'Without You I'm Nothing', terug naar de oorsprong van het succes van Placebo. Een directe hit is echter nog niet te ontdekken, zowel op cd als live.

Frontman Brian heeft geen behoefte het gezellig te maken in de Ziggo Dome; op een 'whats up Amsterdam' blijft hij contactloos met de zaal. Nummers knallen en doorgaan - de hits 'Song To Say Goodbye' en 'Special K' worden spaarzaam ingezet en uptempo afgeraffeld.

Wel krijgen albums 'Loud Like Love' en 'Meds' bijzonder veel ruimte vanavond. 'Too Many Friends' en 'A Million Little Pieces' klinken stevig en doorleefd, en worden prachtig bij gevallen door kleurrijke visuals rondom het hele podium. Deze blijken een grote bijdrage te leveren aan de sfeer; geen enkel nummer is hetzelfde en behoort in een ander plaatje.

De ongebruikelijke keuze om 'Meds' uit te lichten zal vele fans goed gedaan hebben, een underground pareltje uit het repertoire. Zo lijkt het er vanavond op dat Placebo kiest voor haar fans en niet voor het grote publiek; een keuze die beter was uitgevallen in een kleinere zaal.

FOTOGRAFIE: Arend Jan Hermsen  

Placebo (UK) foto Placebo - 8/12 - Ziggo Dome Placebo (UK) foto Placebo - 8/12 - Ziggo Dome Placebo (UK) foto Placebo - 8/12 - Ziggo Dome Placebo (UK) foto Placebo - 8/12 - Ziggo Dome Placebo (UK) foto Placebo - 8/12 - Ziggo Dome Placebo (UK) foto Placebo - 8/12 - Ziggo Dome Placebo (UK) foto Placebo - 8/12 - Ziggo Dome Placebo (UK) foto Placebo - 8/12 - Ziggo Dome Placebo (UK) foto Placebo - 8/12 - Ziggo Dome
 
 

WILL.I.AM - 8/12 - HMHVoor het eerst bezocht Black Eyed Peas rapper Will.I.Am solo Nederland....

DEPECHE MODE - 7/12 - ZIGGO DOME Het heeft even geduurd, maar op zaterdagavond kwam Depeche Mode dan eindelijk...