VERSLAG: King Diamond - 6/8 - 013

Podiuminfo was aanwezig bij King Diamond in 013 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 12 foto's.

VERSLAG: Bas van Poppel  

King Diamond in concert 2013

Tussen grote festivals als Graspop, Copenhell en Metaldays staat King Diamond op een dinsdagavond in de zomer in de Tilburgse 013. Aan het balkon hangt een vlag van Poolse King Diamond fanclub en het is een half uur voor aanvang al dringen voor het podium. De zaal is nagenoeg uitverkocht voor het anderhalf durende optreden.

Voor een voorprogramma is op het podium geen ruimte, maar een opwarmer is niet nodig, bewijst King Diamond vanavond. Het podium staat volgebouwd met trappen, hekken en andere opvallende versieringen die het geheel een lekker duistere aandoening geven. De show wordt verder aangekleed met theater als een schep waarmee King Diamond tijdens ‘Up From The Grave’ rondloopt, en bij 'Welcome Home' komt de oma uit de tekst in haar rolstoel het podium op.

Muzikaal en geluidstechnisch is het vanavond smullen. Iedere aanraking van gitaar, basgitaar of drums is te horen en Diamond heeft zijn stem helemaal klaar. Klassiekers als ‘Voodoo’ en ‘Sleepless Nights’ worden luidkeels meegezongen en King Diamond vindt het fantastisch: “Yes! Fuck yes!”

Tegen het einde is er ruimte in de setlist voor ‘Come To The Sabbath’ van Mercyful Fate waarbij het dak er helemaal af gaat, om vervolgens in de toegift ook ‘Evil’ ten gehore te brengen samen met het beste eigen werk ‘The Family Ghost’ en ‘Black Horsemen’. Het concert is al om 22u afgelopen, maar dat mag de pret niet drukken, van zo dichtbij en met zo’n sterk geluid zie je King Diamond niet vaak.

FOTOGRAFIE: Tim van Veen  

King Diamond foto King Diamond - 6/8 - 013 King Diamond foto King Diamond - 6/8 - 013 King Diamond foto King Diamond - 6/8 - 013 King Diamond foto King Diamond - 6/8 - 013 King Diamond foto King Diamond - 6/8 - 013 King Diamond foto King Diamond - 6/8 - 013 King Diamond foto King Diamond - 6/8 - 013 King Diamond foto King Diamond - 6/8 - 013 King Diamond foto King Diamond - 6/8 - 013 King Diamond foto King Diamond - 6/8 - 013 King Diamond foto King Diamond - 6/8 - 013 King Diamond foto King Diamond - 6/8 - 013
 
 

THE B-52S - 9/8 - PARADISOPodiuminfo trok naar Paradiso voor weer eens een Nederlandse headlineshow van...

REGINA SPEKTOR - 31/7 - PARADISO Regina Spektor is het type zangeres dat een nieuwe fan schaart wanneer deze...