VERSLAG: Keane - 16/10 - HMH

Podiuminfo was aanwezig bij Keane in Heineken Music Hall voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 21 foto's.

VERSLAG: Janske van den Broek  

Keane - 16/10 - Heineken Music Hall

De Londense Indie Rock band Zulu Winter mag vandaag het spits afbijten. De jonge band werd pas in 2010 opgericht en ging al eerder mee op tournee met Keane. De verfrissende relaxte sound van meeslepende gitaren zorgt voor een aangename sfeer. Ondanks dat we nummers als ´We Should be Swimming´ en ‘Let´s Move Back To Front´ pas voor de eerste keer horen worden we blij verrast van het prettige geluid van de band. Dat ze een goede band zijn blijkt wel dat het ze lukt om de aandacht van het publiek moeiteloos weten te vasthouden. Zulu Winter is een goede support act waar we zeker snel meer van zullen horen.

Terwijl we een suf liftmuziekje horen, zien we dat de heren van Keane in de startblokken plaatsnemen en blijkt het hun intro te zijn. Snel worden we wakker geschud met de vrolijke tonen van ‘We Are Young’ , ‘Bend And Break’ en ‘Is It Any Wonder’. De sfeer zit er direct goed in. Zowel het publiek als de band zingen uit volle borst woord voor woord mee met zanger Tom Chaplin. Nieuwe nummers zoals het gevoelige ‘The Starting Line’ en ‘Sea Fog’ worden afgewisseld met de grote hits ‘Everybody’s Changing’ en ‘Spiralling’. De combinatie van de diepgaande teksten van alle nummers en het typische Keane geluid maken het een genot om naar te luisteren. Het publiek geniet en dit blijft ook de band niet onopgemerkt. “I Love Amsterdam, I always make sure we stop in Amsterdam when we plan a tour” zegt Chaplin vol enthousiasme tegen het publiek.

Tijdens het vrolijke nummer ‘The Starting Line’ valt het op dat het publiek zich goed kan vinden in de positieve tekst. “When things get bad you know you’ll have a friend all along the road” zingt Chaplin, terwijl er vele vuisten als eenheid tegelijk met die van Chaplin de lucht in gaan. Ook tijdens het emotionele ‘Bedshaped’ wordt het nummer nog intensiever en zorgt voor kippenvel wanneer de hele zaal verblind wordt door wit licht wanneer er “…Up we’ll go, in white lights, I don’t think so”. Keane geeft vandaag maar liefst twee toegiften. Als afsluiter wordt er een cover van ‘Under Pressure’ van Queen gespeeld wat zorgt voor een mooie afsluiter van een geslaagd concert. De band is muzikaal erg gegroeid door de jaren heen. Samen met bassist Jesse Quin, welke sinds februari 2011 officieel tot de band behoort hebben ze een sterk geluid ontwikkelt en is het album Strangeland een perfecte toevoeging aan hun live set.

FOTOGRAFIE: Bas van der Vorm  

12
Keane foto Keane - 16/10 - HMH Keane foto Keane - 16/10 - HMH Keane foto Keane - 16/10 - HMH Keane foto Keane - 16/10 - HMH Keane foto Keane - 16/10 - HMH Keane foto Keane - 16/10 - HMH Keane foto Keane - 16/10 - HMH Keane foto Keane - 16/10 - HMH Keane foto Keane - 16/10 - HMH Keane foto Keane - 16/10 - HMH Keane foto Keane - 16/10 - HMH Keane foto Keane - 16/10 - HMH
 
12
 

ROBERT CRAY BAND - 16/10 - PARADISOOp 16 Oktober 2012 heeft de inmiddels 59-jarige Robert Cray met zijn band een...

WILL AND THE PEOPLE - 14/10 - TIVOLI Will and The People, de band met dé zomerhit van 2012 kwam 14 oktober spelen...