VERSLAG: Will and the People - 14/10 - Tivoli

Podiuminfo was aanwezig bij Will And The People in Tivoli voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 14 foto's.

VERSLAG: Laura de Lange  

Will and The People, Tivoli, 14-10-2012

Buiten Tivoli staat een onmiskenbare lange rij. Logisch, want de zomersensatie Will and The People komen vanavond hun slag slaan in de uitverkochte zaal op de Oude Gracht. De britse band Will and The People veroverden deze zomer heel Nederland met hun gigantische hit ‘ Lion In The Morning Sun’ en touren nu door heel Europa, waaronder Nederland. De sfeer is uitgelaten, het publiek heeft zin in een avond vol feest.

Will and The People betreden onder luid gejuich het podium. Dat het een stelletje rare gasten zijn is vanaf het begin duidelijk, want de zanger heeft een boxershort over zijn hoed heen. Het nummer Yellow start en het publiek is meteen enthousiast. Will and The People hoeven niet veel te doen om het publiek mee te krijgen. Door hun reggae geluid is de sfeer erg relaxed.

Dit enthousiasme is aan de eerste helft van het optreden van korte duur. De meeste mensen kennen de nummers niet die de band speelt waardoor er bij de langere nummers een verveelde sfeer hangt. Dit is ook meteen de grote zwakte van Will and The People. De nummers die ze spelen worden vaak enorm uitgerekt. Aan het begin en het einde zijn ze heel leuk en swingend maar in het midden is er een heus inkak-moment.

Gelukkig weten Will and The People zich op te pakken. Vanaf het nummer Holiday is het publiek weer helemaal wakker en gaat iedereen helemaal los. Er zijn ballonnen in de zaal gegooid en de band gaat ook helemaal los. Vervolgens spelen ze een heerlijke cover van Congrete Jungle van the one and only reggae king Bob Marley. Hoe toepasselijk is het ook dat de band ondertussen flink geniet van een jointje.

De bekendere nummers Salamander en The Game eindigen dit optreden op een fantastische wijze. Met veel solo’s en veel meezing en meeklap interactie met de zaal. Als de band het podium afloopt is niemand het daarmee eens. Het publiek is zo hongerig als een leeuw, iedereen wil meer. Will and The People laten deze kans niet voorbij gaan en komen nog een keer het podium op om hun gigahit Lion In The Morning Sun ten gehore te brengen, en hoe!

Het optreden eindigt zoals het begonnen was, als een gekkenhuis. Overal zijn ballonnen in de zaal, mensen komen het podium op en springen het publiek in (inclusief de zanger zelf) en heel de zaal springt, danst, schreeuwt en zingt mee met deze hit. Tivoli heeft gekregen waarvoor ze gekomen waren namelijk een groot feest, want je kan veel zeggen over deze maffe Britten maar ze weten heel goed hoe je een feestje moet zetten.

FOTOGRAFIE: Lianne de Ruiter  

12
 foto Will and the People - 14/10 - Tivoli  foto Will and the People - 14/10 - Tivoli  foto Will and the People - 14/10 - Tivoli  foto Will and the People - 14/10 - Tivoli Will And The People foto Will and the People - 14/10 - Tivoli Will And The People foto Will and the People - 14/10 - Tivoli Will And The People foto Will and the People - 14/10 - Tivoli Will And The People foto Will and the People - 14/10 - Tivoli Will And The People foto Will and the People - 14/10 - Tivoli Will And The People foto Will and the People - 14/10 - Tivoli Will And The People foto Will and the People - 14/10 - Tivoli  foto Will and the People - 14/10 - Tivoli
 
12
 

KEANE - 16/10 - HMHKeane is op tournee met hun vijfde studioalbum Strangeland. Natuurlijk...

SABATON - 14/10 - MELKWEG Dit jaar voert hun nieuwe album 'Carolus Rex' ze langs diverse zalen en...