VERSLAG: Rise Against - 12/6 - 013

print
mail to friend

VERSLAG: Wouter Braaksma  

Rise Against - 12/6 - 013

Het is een veelbelovend programma vanavond; Gallows in het voorprogramma van Rise Against. Dat is niet onopgemerkt gebleven en al ver van te voren was de 013 uitverkocht. Bij binnenkomst is het dan ook al duidelijk dat Gallows geniet van een groeiende populariteit. De vloer is namelijk al zo goed als vol wanneer de band aftrapt. Met de nieuwe zanger zijn ze een andere weg ingeslagen, maar het publiek gaat gelijk aan het werk: er wordt druk gepit en de vuisten gaan de lucht in. De nummers met de oude zanger worden echter wel wat inspiratieloos gebracht en mist de agressiviteit die wel aanwezig is bij de nieuwe nummers. Echter weten ze wel heel de zaal voor zich te winnen en is het publiek goed opgewarmd.
Doormiddel van vier schermen op het podium worden we meegenomen naar de wereldproblematiek en waar Rise Against meer aandacht voor wil. We zien politieagenten inslaan op burgers en uitgehongerde kinderen in Afrika. De toon is gelijk gezet. De band begint energiek met ‘Survivor Guilt’ van het laatste album ‘Endgame’en dat is gelijk te zien in de zaal; het publiek wordt gek en de zaal wordt op zijn kop gezet. Halverwege de set is er ruimte voor het publiek om even op adem te komen wanneer er akoestisch gespeeld wordt door alleen zanger Tim Mcllrath. ‘Audience of One’ en ‘Swing Life Away’ zorgen voor dit rustpunt. Echter kakt op dit punt ook de set in en volgt het mindere gedeelte van de set. Meerdere malen gaan de schermen aan wanneer de band gestopt is met spelen. Het pakt goed uit om zo de aandacht te blijven houden en het is erg sfeervol. Met ‘Savior’ krijgt de avond een mooie uitsmijter.
De presentatie vanavond is uitstekend te noemen. Met een zeer goede lichtshow en een band die geniet van het publiek dat zo uit z’n dak gaat is het een memorabele avond en een hoogtepunt van dit jaar. Het is dan ook een gemis voor ieder festival in Nederland die deze band niet heeft geboekt.

 
volgende reviewfestival logo

PAUL WELLER - 15/6 - HMHPaul Weller kwam langs in de HMH en Podiuminfo was natuurlijk van de partij....

festival logovorige review

VLAMMENDE VLAMINGEN - 08/06 - EFFENAAR We zijn drie toffe nieuwe Belgische bands gaan ontdekken tijdens Vlammende...