VERSLAG: Britney Spears - 19/10 - Ahoy

Podiuminfo was aanwezig bij Britney Spears in Ahoy voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 18 foto's.

VERSLAG: Marco Vlot  

Britney Spears – 19/10/2011 – Ahoy, Rotterdam

Het is alweer een tijdje geleden dat Britney Spears Nederland aandeed. In de tussentijd heeft ze een hoop meegemaakt op het persoonlijke vlak en een aantal niet-wereldschokkende albums uitgebracht. In het kader van het laatste daarvan, Femme Fatale, is ze op tournee, en vanavond mag ze (een niet uitverkocht) Ahoy vermaken.

Het eerste voorprogramma, Destinee & Paris, bestaat uit twee jonge blonde dames die hun generieke dancepop uit een doosje brengen in een strak gechoreografeerde show. Tijdens een cover van ‘Crazy’ (van Gnarls Barkley, niet Britney) bewijst één van de twee dat ze ook nog in staat is om een paar akkoorden uit een piano te rammen, maar desondanks is het een weinig opzienbarende show.

Als Joe Jonas, bekend van de Jonas Brothers, het podium betreedt is het gegil niet van de lucht. Met een energieke drummer, een toetsenist en twee dansers brengt hij zijn popliedjes vol enthousiasme en met bewegingen en blikken waar de meisjes in het publiek nog lang over zullen fantaseren.

Dan is het de beurt aan Britney Spears. Het zwarte doek wordt weggehaald en een enorme stellage wordt zichtbaar. Achterin weggemoffeld zitten de twee muzikanten met een batterij synthesizers en laptops. Deze samenstelling doet vermoeden dat de nadruk vanavond ligt op het dansbare werk van de laatste paar cd’s, en dit blijkt te kloppen. Van opener ‘Hold it against me’ tot aan laatste toegift ‘Till the World ends’ hebben de beats de overhand. Zelfs klassieker ‘Baby one more time’ is grondig verbouwd en gaat halverwege over in ‘S&M’. De zang van Britney klinkt redelijk, wat grotendeels te verklaren is door het feit dat haar microfoon nauwelijks aanstaat. Maar laten we eerlijk zijn: bij een concert van Britney Spears gaat het toch vooral om de show.

Wat productie betreft zit het vanavond goed. Er is flink uitgepakt met bewegende LED-schermen, lasers, vuurwerk, dansers, rekwisieten en weinig verhullende kleding. Zo begint ze in een zilveren outfit met dansers verkleed als agenten om via een omweg door (onder andere) een Egyptisch thema hoog in de lucht als engel te eindigen. Dit alles kan echter niet verhullen dat de dansmoves van Britney niet zo strak zijn als die van haar dansers en dat de choreografie niet zo spectaculair is als dat je van een dergelijke show zou verwachten. De zaal komt dan ook niet echt los.

Britney Spears zet vanavond een professionele show neer waarbij, zoals te verwachten, de productie het wint van de muziek. Er gebeurt van alles op het podium dus het publiek verveelt zich niet, maar iets meer interactie, spontaniteit of enthousiasme zou welkom geweest zijn.

FOTOGRAFIE: Tim van Veen  

12
Destinee & Paris foto Britney Spears - 19/10 - Ahoy Destinee & Paris foto Britney Spears - 19/10 - Ahoy Destinee & Paris foto Britney Spears - 19/10 - Ahoy Joe Jonas foto Britney Spears - 19/10 - Ahoy Joe Jonas foto Britney Spears - 19/10 - Ahoy Joe Jonas foto Britney Spears - 19/10 - Ahoy Joe Jonas foto Britney Spears - 19/10 - Ahoy Britney Spears foto Britney Spears - 19/10 - Ahoy Britney Spears foto Britney Spears - 19/10 - Ahoy Britney Spears foto Britney Spears - 19/10 - Ahoy Britney Spears foto Britney Spears - 19/10 - Ahoy Britney Spears foto Britney Spears - 19/10 - Ahoy
 
12
 

BON IVER - 26/10 - VREDENBURGBon Iver is terug. Met zijn nieuwe, titelloze tweede plaat en zijn 8-koppige...

TORI AMOS - 18/10 - CARRÉ Tori Amos kwam langs in het Amsterdamse Carré en natuurlijk was Podiuminfo...