VERSLAG: Band of Horses - 25/2 - Paradiso

VERSLAG:

Band of Horses

Het is winters koud vandaag en het heeft zelfs even gesneeuwd en gehageld. Gelukkig speelt Band of Horses in Paradiso, om ons te verwarmen met hun Amerikaanse warme on-the-road muziek. Band of Horses verwierf bekendheid met singles als ‘Is There A Ghost’ en ‘The Funeral’. Deze laatste was ook veel in tv series en films te horen. Momenteel doen ze het erg goed bij de 3FM luisteraar. Iets wat ze duidelijk geen windeieren heeft gelegd. Het concert in paradiso van vanavond was al ruim van te voren stijf uitverkocht.

De band trapt gelijk af met één van hun grootste hits: ‘Is There A Ghost’. Tijdens het concert is goed te merken dat het publiek geniet van de show, maar toch ook met Band of Horses als achtergrond muziekdruk met elkaar in gesprek is. Dat doet echter niets af aan het speel plezier dat de band uitstraald. Ze dollen wat met elkaar en hebben er duidelijk plezier in om weer terug te zijn in Amsterdam.

Aan het eind van het concert word The Funeral ingezet en klinkt er een oorverdovend applaus. Het mag duidelijk zijn waar de gemiddelde bezoeker voor kwam; er word zelfs gesprongen en een kleine pit is een feit. Na afloop van het nummer verdwijnt de band even van het podium, maar komt al snel terug voor een toegift. Je zou denken, nu ze bekendere nummers als ‘No One’s Gonna Love You’ en ‘The Great Salt Lake’ al gespeeld hebben, dat er geen hoogtepunt meer bij zit voor vanavond. Maar het absolute hoogtepunt komt totaal onverwacht met het uiterst mooie Evening Kitchen. Bewapend met alleen een akoestische gitaar en dubbele zang krijgen ze deze keer de zaal wel helemaal muisstil. Je kon een speld horen vallen en wanneer iemand iets probeerde te zeggen werd deze gelijk de mond gesnoerd met een “ssst”. Hoewel de avond was opgebouwd met grootse en meeslepende nummers, weet de toegift juist extra te raken door de simpelheid van het nummer. Dat dan dit eenvoudige liedje je zo raakt samen met de halen zaal maakt het extra mooi.

Na afloop van het optreden kan ik niet anders dan tot de conclusie komen dat iedereen meer dan tevreden kan zijn. De band straalde een enorm plezier uit en het publiek had het duidelijk naar hun zin. Helaas was het optreden niet zo overdonderend als het had kunnen zijn. De nummers heeft de band op zak, alleen liet de uitvoering vanavond af en toe wat te wensen over en dat is toch erg jammer. Nu maar weer terug naar buiten, waar we warm onthaald worden door het gure Nederlandse weer.

 

SKUNK ANANSIE - 25/2 - HMHSkunk Anansie is terug! Na al een spetterende show op Pinkpop doet de band nu...

COLD WAR KIDS - 16/2 - MELKWEG Het is een hele tijd geleden dat de heren van Cold War Kids ons land aan...